Hírek

A Hatalom Gyűrűi sorozat százmillió nézőt vonzott

Az Amazon negyedéves jelentéséből kiderül, hogy az Amazon Prime zászlóshajóját, A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi sorozatot sikeresnek értékelik.

A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi sorozat minden idők legdrágább, legnagyobb szabású, vállalásaiban legambiciózusabb alkotása: jóval egymilliárd dollár fölött alakul a teljes költségvetése, amit semmi sem közelít meg, sem korábbi film, sem sorozat. A szeptemberben megjelent sorozatot a 2022-es év legnagyobb dobásának szánták – és emellett nyilvánvalóan az Amazon Prime streaming platform zászlóshajójának is, az Amazon legerősebb fegyverének a streaming-háborúban.

A kritikák nem voltak olyan lelkesek, mint amire egy Gyűrűk Ura rajongó szívből vágyna. „Mindig félünk, amikor egy szeretett univerzum egy szórakoztatóipari óriás markába kerül…” – írtuk a sajátunkban.

Viszont a jelek szerint a sorozat anyagi és nézőszám-szempontból sikeresnek mondható. Az Amazon ugyanis azt közölte: az első évad összességében több mint százmillió nézőt vonzott. Emellett A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi sorozat volt a legnézettebb globálisan a cég valamennyi régiójában – írja az Amazon közleménye nyomán a The Wrap –, és több előfizetőt szerzett az Amazon Prime számára, mint bármelyik másik sorozat.

A hír az Amazon tágabb Q4-es jelentésén belül látott napvilágot. Az óriáscég nem jelezte külön, hogy a szórakoztatóipari szekciója mennyivel járult hozzá a 2022. 4. negyedévi 149 milliárd dolláros bevételéhez, de azt tudni lehet, hogy maga a bevétel felülmúlta a várakozásokat és igen erős eredménynek számít.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com