Hírek

A Hét kis véletlen fesztiválkörútja folytatódik

Hét kis véletlen

A Hét kis véletlen újabb fesztiválon szerepel. Gothár Péter filmjét ezúttal a november 6-14. között tartandó Sevillai Filmfesztivál Új hullámok elnevezésű versenyprogramjában vetítik majd.

A Hét kis véletlen története pesti emberek napi életét követi néha visszatérve a közelmúlt és a régmúlt emlékeihez. Mesedoboz, ami minden nyitáskor zenél és családi történeteket mesél. A film olyan emberekről szól, akikben él a szeretés vágya, de akik iróniával szemlélik a világot. Nem a konvencionális módon reagálnak az élet dolgaira.

„Alkotói feladat felismerni és használni, bánni tudni a véletlennel.

Ebben rejlik a film újszerű formai lehetősége. A történet fordulópontjai villámcsapásszerűen mennek végbe, mint amikor egyszerre megértünk valamit, és nyilvánvalóvá válik egy rejtett összefüggés” — nyilatkozta új filmjével kapcsolatban Gothár Péter.

A rendező, akinek a nevéhez olyan ikonikus alkotások fűződnek, mint az Ajándék ez a nap, Megáll az idő, A részleg, a Haggyállógva Vászka vagy a Paszport 2018 nyarán forgatta a Magyar Nemzeti Filmalap által támogatott Hét kis véletlen című legújabb filmjét.

Hét kis véletlen
Mészáros Máté a Hét kis véletlen című filmben

A film főszereplői Rezes Judit, Mészáros Blanka, Mészáros Máté és Börcsök Olivér. További szerepekben olyan neves színészeket láthatunk, mint Bagossy László, Bajomi Nagy György, Básti Juli, Bezerédi Zoltán, Börcsök Enikő és Znamenák István.

A Hét kis véletlen november 26-ától látható a magyar mozikban a gyártó Filmpartners forgalmazásában.

A Sevillai Filmfesztivál célja, hogy a legértékesebb, legizgalmasabb, legfrissebb szemléletű európai filmeket tárja a közönség elé. Emellett minden évben ott jelentik be az Európai Filmdíjakra nevezett filmek listáját. Az esemény az elmúlt 16 éve alatt többek között olyan neves alkotókat tudhatott vendégei között, mint Agnès Varda, Stephen Frears, Carlos Saura, Milos Forman, Leos Carax, Andrzej Wajda, Nikita Mikhalkov, Peter Greenaway és Tarr Béla.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com