Hírek

A hideg futkos a hátunkon Ridley Scott Raised By Wolves sorozatától

Raised-By-Wolves-HBO-Max
Végre érkezik Ridley Scott látványos sci-fi sorozata, A farkas gyermekei

A Raised By Wolves rövidesen érkezik HBO Maxra, az első előzetes pedig alaposan felcsigázott bennünket. Sci-fi és horror Ridley Scott módra.

Az HBO Max egyik leginkább várt szériájára, a Ridley Scott készítette Raised By Wolves-ra már csak pár hetet kell várnunk – írja az IndieWire. A sorozat két android tevékenységét mutatja majd be, akiknek a feladatuk, hogy gyerekeket neveljenek egy rejtélyes idegen bolygón. Ahogy a virágzó kolónia szétszakadni látszik vallási különbségek miatt, az androidok rájönnek, az emberi hitet szabályozni egy meglehetősen nehéz feladat.

Az előzetes ennek ellenére inkább a Három kismalac meséjét öltözteti új köntösbe. A választás furcsának tűnhet, de a gyerekmese még soha nem volt ennyire félelmetes. Egyelőre nem világos, hogy a sorozat a Gladiátor és az Alien nyomdokaiba kíván-e lépni az izgalom terén, de a látottak alapján az esély megvan rá.

A Raised By Wolves ötletét Scott és Aaron Guzikowski dolgozták ki, és mindketten producerei is a soorozatnak.

Ridley Scott munkáit valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. Ő rendezte a Szárnyas fejvadász, vagy A nyolcadik utas a halál filmeket. Utolsó munkái közé pedig a Mentőexpedíció, az Alien: Covenant és A világ összes pénze tartozik. Guzikowski olyan filmek forgatókönyvéért felelt, mint a Pillangó, vagy a Fogságban és ő alkotta meg a The Red Road című sorozatot is.

Scott rendezte a tízepizódos széria első két részét. A legendás rendező a hatvanas évek óta nem nyúlt a kisképernyős formátumhoz. A Raised By Wolves eredetileg a TNT tévécsatorna berkein belül készült volna, de a projekt múlt évben az HBO Maxhoz vándorolt. A Scott-sorozat egyike a legmagasabbra pozicionált tartalmaknak, amik elérhetőek, vagy elérhetőek lesznek a májusban indult streaming-csatornán. A tengerentúli HBO nem sokkal ezelőtt vágott rendet saját szolgáltatói között és azóta a Max gőzerővel gyártja és terjeszti a saját tartalmat. Az egyik legújabb őrület a ma debütáló és Seth Rogen főszereplésével készült An American Pickle, de lassan készül az Igazság ligája Snyder verziója is a szolgáltatóra.

Avatar

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya