Hírek

A hobbit: Smaug pusztasága – rendhagyó premier az Urániában

A-hobbi-smaug-pusztasaga-2A Magyar Tolkien Társaság az elmúlt tíz év hagyományaihoz méltóan, Egy Rég Várt Utazás címmel nagyszabású rendezvénysorozatot szervez J. R. R. Tolkien 122. születésnapja előtt tisztelegve. A programsorozat részeként az Uránia Nemzeti Filmszínházban december 11-én szerdán éjfélkor exkluzív premiervetítés keretében az elsők közt nézhetik meg a rajongók A hobbit – Smaug pusztasága című filmet.

A rendkívül népszerű A hobbit – váratlan utazás folytatását világszerte, így hazánkban is rajongók ezrei várják. Az Urániába látogatók a rendhagyó premier vetítés keretében nemcsak A hobbit trilógia legújabb részét nézhetik meg – 2D verzióban, eredeti nyelven, felirattal – hanem megtekinthetik a Tolkien Társaság speciális kiállítását is különböző filmes relikviákból. Emellett találkozhatnak az életre kelt szereplőkkel, valamint Középfölde világát bemutató, sehol máshol nem látható kisfilmekkel és tájékoztató videókkal, melyekkel a szervezők elsősorban Tolkien tudományos életművének és írói munkásságának tisztelőit szeretnék megörvendeztetni. A premierre az Uránia Nemzeti Filmszínházba költözik a „Középfölde Vásár”, a Magyarországon elérhető, Tolkiennel kapcsolatos könyvek, filmek, játékok, ékszerek, filmes relikviák, ajándéktárgyak legjava.

Az éjféli premier vetítés előtt, 20:30-tól A hobbit: Váratlan utazás c. filmet, A hobbit trilógia első részét is levetítik.

Az exkluzív premier vetítés egyúttal előfutára a január 5-én az Urániában megrendezésre kerülő Tolkien-napnak. A professzor születésnapja alkalmából hagyományosan évente megrendezett, egész napos programon filmvetítésekkel, ismeretterjesztő előadásokkal, művészeti workshoppal, kiállítással és vásárral, színpadi produkciókkal, családi és gyermekprogramokkal várnak minden érdeklődőt az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A Tolkien Nap idei díszvendége Ted Nasmith, világhírű kanadai Tolkien-illusztrátor, aki képzőművészeti workshopot és előadást tart az érdeklődőknek.

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában és honlapján, részletek: www.urania-nf.hu

Filmtekercs.hu

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya