Hírek

A Holdfény rendezője életrajzi drámát rendez

Barry Jenkins: Holdfény

Az Oscar-díjas Holdfény című dráma rendezője, Barry Jenkins életrajzi filmet forgat Alvin Ailey-ről, a legendás afroamerikai koreográfusról.

A Fox Searchlight gyártásában készülő film forgatókönyvét Julian Breece írja Jennifer Dunning életrajzának felhasználásával és a néhai koreográfus hagyatékkezelőjének jóváhagyásával – értesült a The Hollywood Reporter. A producerek között olvasható Jenkins neve is, aki Pastel produkciós cégével dolgozik a projekten az énekesnő Alicia Keys, Susan Lewis, Judy Kinberg, Rachel Cohen és Jana Edelbaum társaságában.

Ailey, akit egyedülálló édesanyja Texasban nevelt fel, 1958-ban alapította meg New Yorkban a modern táncot népszerűsítő Alvin Ailey Amerikai Táncszínházat. Revelations című előadása a történelem legtöbbet játszott modern táncdarabja lett.

Az AIDS-ben szenvedő Ailey 1988-ban, egy évvel 58 éves korában bekövetkezett halála előtt megkapta a Kennedy Központ életműdíját, Barack Obama elnök pedig 2014-ben posztumusz kitüntette az Elnöki Szabadság Érdeméremmel.

Jenkins a Holdfény című film forgatókönyvírójaként Oscar-díjat kapott, és rendezőként is jelölték a díjra. Idén a Ha a Beale utca mesélni tudna című filmje forgatókönyvéért kapott jelölést az amerikai filmakadémiától.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com