Hírek

A Holdfény rendezője újra ringben az Oscarért – If Beale Street Could Talk előzetes

if beale street could talk

Barry Jenkins második rendezésével visszarepít minket a ’70-es évek Harlemjébe.

Minden idők legemlékezetesebb Oscar-diadalát aratta Barry Jenkins a Holdfénnyel, amikor már a toronymagas esélyesnek kikiáltott La La Land szó szerint zsebben érezhette a legjobb film díját, de egy váratlan bizarr csavarral a valószerűtlen győztes diadalmaskodott. Harmadik rendezésével Jenkins idén újra birokra kelhet a szoborért.

A dráma James Baldwin azonos című regénye alapján készült, melyet a szerző 1974-ben publikált. Az If Beale Street Could Talk, azaz a Ha a Beale utca mesélni tudna egy szerelmespárról szól, akiket az élet szétválaszt, amikor a pár férfi tagját nemi erőszak vádjával tévesen elítélik. Amikor a nő megtudja, hogy terhes, és szerelme börtönben ül, családja és ügyvédje segítségével próbálja bizonyítani párja ártatlanságát.

Barry Jenkis egyedül adaptálta a regényt a nagyvászonra és újra összeállt korábbi munkatársaival, akikkel a Holdfényen dolgozott együtt: Joi McMillon és Nat Sanders vágta, James Laxton fényképezte a filmet, míg Nicholas Britell szerezett zenét hozzá. A Holdfényért két éve mindannyian Oscar-jelölést kaptak.

A film után Barry Jenkins az Amazonnak készít sorozatot: ő dirigálja majd a The Underground Railroad teljes évadát.

Az Annapurna idén ősszel tervezi bemutatni a filmet a tengerentúlon, itthon minden bizonnyal annak függvényében láthatjuk a mozikban, hogy teljesít a neves díjátadókon.

 

Papp Atilla

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya