Hírek

A Holdfény rendezője újra ringben az Oscarért – If Beale Street Could Talk előzetes

if beale street could talk

Barry Jenkins második rendezésével visszarepít minket a ’70-es évek Harlemjébe.

Minden idők legemlékezetesebb Oscar-diadalát aratta Barry Jenkins a Holdfénnyel, amikor már a toronymagas esélyesnek kikiáltott La La Land szó szerint zsebben érezhette a legjobb film díját, de egy váratlan bizarr csavarral a valószerűtlen győztes diadalmaskodott. Harmadik rendezésével Jenkins idén újra birokra kelhet a szoborért.

A dráma James Baldwin azonos című regénye alapján készült, melyet a szerző 1974-ben publikált. Az If Beale Street Could Talk, azaz a Ha a Beale utca mesélni tudna egy szerelmespárról szól, akiket az élet szétválaszt, amikor a pár férfi tagját nemi erőszak vádjával tévesen elítélik. Amikor a nő megtudja, hogy terhes, és szerelme börtönben ül, családja és ügyvédje segítségével próbálja bizonyítani párja ártatlanságát.

Barry Jenkis egyedül adaptálta a regényt a nagyvászonra és újra összeállt korábbi munkatársaival, akikkel a Holdfényen dolgozott együtt: Joi McMillon és Nat Sanders vágta, James Laxton fényképezte a filmet, míg Nicholas Britell szerezett zenét hozzá. A Holdfényért két éve mindannyian Oscar-jelölést kaptak.

A film után Barry Jenkins az Amazonnak készít sorozatot: ő dirigálja majd a The Underground Railroad teljes évadát.

Az Annapurna idén ősszel tervezi bemutatni a filmet a tengerentúlon, itthon minden bizonnyal annak függvényében láthatjuk a mozikban, hogy teljesít a neves díjátadókon.

 

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com