Hírek

Borzasztónak tűnik A holló remake – íme, az előzetes!

Alex Proyas 1994-es A holló című adaptációja után harminc évvel újra életre kel Eric Draven, hogy bosszút álljon. Az új verzió trailere azonban nem ígér semmi látványosat vagy izgalmasat. Csak vért.

Brandon Lee utolsó filmje volt A holló, amelynek forgatásán sajnos életét vesztette egy baleset következtében. Az alkotás már csak a tragikus esemény miatt is legendává vált, misztikum övezte a mozit, de Alex Proyas rendező stílusa is kultuszfilmmé tette a produkciót. Később több folytatást is megélt, ahol rendre más alakok öltötték magukra a feltámadt hős fekete szerkóját és arcfestését: Vincent Perez, Edward Furlong és Eric Mabius is belebújt a szerepbe, bár ők mind más-más karaktereket játszottak A holló smink alatt.

A sokéves produkciós poklot követően Rupert Sanders, a Hófehér és a vadász és az élőszereplős Páncélba zárt szellem rendezője hozta tető alá A holló legfrissebb verzióját. A Slashfilm szerint többek közt olyan színészek álltak sorba a figura eljátszásához, mint Jason Momoa, Luke Evans, Alexander Skarsgård vagy Tom Hiddleston. Végül az összes sztár kiesett a projektből, és Bill Skarsgård főszereplésével készült el a mű.

Az ifjú Skarsgård tesó időközben kigyúrta magát

– kellett is, hiszen a Boy Kills World című filmben is akcióhőst alakít. Azonban A holló első képsorai azt sugallják, itt a 18-as karikán kívül aligha lesz valami érdekes, magával ragadó látványra pedig nem érdemes számítani. Meglepően szegényes a dizájn szintjén Sanders munkája, inspirációtól mentes – nem ezt szokhattuk meg tőle. Már eleve Draven kinézete is egy alter suttyóra emlékeztet. Semmi igazán sötét vagy félelmetes nincs benne, így érthetetlennek tűnik, az ellenfeleiben hogyan fog megfagyni a vér, mikor meglátják. A vízió hiánya átsüt a filmből, az internetes kommenteket böngészve pedig az tapasztalható, a közönség is eléggé vonakodja fogadja az eddig látottakat.

A filmben szerepel még Danny Huston, a főgonosz karaktereként, valamint a popsztár FKA twigs, mint a hős szerelme. A Lionsgate stúdió alkotását Amerikában júniusban mutatják be – a hazai premierről egyelőre nincs információ.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com