Hírek

A holokauszt áldozatainak emlékére készül kisjátékfilm a soproni színház társulatával

Bansagi ildikoA Képtelen történet című film producere lesz Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója. A főszerepet Bánsági Ildikó játssza, a rendező Bozsogi János lesz.


Képtelen történet című mozgóképi anyag valóságos alapokra épít fikciós feldolgozással. A forgatókönyvet Németh Ervin (A napfényben fürdő kastély) írta Hámori András ötlete nyomán. A Magyar Holokauszt Emlékévhez is kapcsolódó film forgatása több helyszínen, Pápán, Sopronban és Budapesten zajlik majd .

A történetben egy pápai származású író egy festmény hátoldalán egy zsidó családot ábrázoló fényképet talál. A fotót, a rajta szereplő szülők hagyták gyermekükre. Az író nyomozni kezd, és kiderül, hogy a zsidó pár elcserélte gyermekét, hogy megóvják az üldözéstől – idézte fel a cselekményt Pataki András igazgató.

A producer hozzátette: a történet főszereplője ugyan egy zsidó fiú, a film cselekménye azonban a megmentők szemszögéből mutatja be a holokauszt borzalmait, boncolgatva az emberek sorsa iránt érzett felelősség kérdését is.

A Kossuth-díjas Bánsági Ildikó mellett a Soproni Petőfi Színház valamennyi színésze szerepet kap majd a filmben. Pataki András szerint ez olyan lehetőség vidéki színészek számára, amely ritkán adatik meg.

A Képtelen történetből kisjátékfilm, továbbá oktatási segédanyag is készül elektronikus formában. Ez utóbbit minden magyar általános és középiskola megkapja majd. Mindehhez pályázati pénzt is nyertek, 8 millió forintot a Miniszterelnökség Civil alapjától. A filmes munkálatok befejezését őszre tervezik, hogy még idén, a Magyar Holokauszt Emlékévben eljuthasson a közönséghez a produkció.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés