Hírek

A hónap végéig lehet jelentkezni a KAFF diákzsűrijébe

Először keresi nyílt pályázaton a hatfős diákzsűri tagjait a Kecskeméti Animációs Fesztivál. A felhívásra aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, felsőoktatásban tanuló hallgatók jelentkezhetnek március végéig.

A felhívásra olyanok jelentkezését várják, akik rajonganak az animációs filmekért, de nem kitétel a filmes irányú tanulmány. Fontos, hogy a jelentkezők kíváncsiak és kitartóak legyenek, hiszen négynapos filmdömping vár majd rájuk nyáron. A diákzsűri tagjai számára színes programokról, szállásról és napi egyszeri étkezésről a fesztivál gondoskodik majd – olvasható a KAFF közleményében.

A jelentkezéseket március 31-éig a kaff@kecskemetfilm.hu e-mail címre várják. A fiataloktól azt kérik, egy rövid bemutatkozáson túl azt is írják meg, miért szeretnének a diákzsűri tagjai lenni. A KAFF fő küldetése szemlézni az utóbbi két évben készült magyar és európai animációs filmeket, melyek több kategóriában versenybe szállnak a zsűrik és a közönség által kiosztott díjakért.

A fesztivál versenyprogramjában szereplő filmeket több grémium értékeli: nemzetközi szakemberekből álló zsűri, diák- és junior zsűri, valamint a közönség is szavazhat a legkedvesebb filmalkotására.

A legnagyobb magyarországi animációs eseményt június 21. és 25. között rendezik meg Kecskeméten.

dr. Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!