Hírek

A Hős rendezőjének új filmje – Shadow előzetes

A legendás kínai rendező, Csang Ji-mou (Yimou Zhang  张艺谋), aki többek között A repülő tőrök klánja és A Nagy Fal rendezője, újabb filmet mutat be Shadow címmel, melynek előzetese ma debütált.

Csang volt az első kínai filmes, akit Oscar-díjra jelöltek, először 1990-ben a Ju Dou, majd 1991-ben pedig A vörös lámpások című filmjéért. Nemzetközileg ismertté leginkább a vuhszia stílusú filmjei váltak, mint a Hős vagy A repülő tőrök klánja.

Az új filmje, a Shadow egy újabb kosztümös film Kína Három királyság korából (220-265), ami sokkal komorabb képi világgal él, mint korábbi Csang korábbi filmjei. Az előzetes egyelőre még nem kapott fordítást, ez a másfél perc így is élvezhető, hiszen megint látványos film kerül ki a rendező kezei közül.

Ha érdekel a téma, mindenképp olvasd el A hagyományőrzés kísérletei a technika örvényében – A modern kínai blockbuster kialakulása és jelene című cikkünket is.

Keller Mirella

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Nagyítás rovat felelőse. kellermirella@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..