Hírek

A Hős rendezőjének új filmje – Shadow előzetes

A legendás kínai rendező, Csang Ji-mou (Yimou Zhang  张艺谋), aki többek között A repülő tőrök klánja és A Nagy Fal rendezője, újabb filmet mutat be Shadow címmel, melynek előzetese ma debütált.

Csang volt az első kínai filmes, akit Oscar-díjra jelöltek, először 1990-ben a Ju Dou, majd 1991-ben pedig A vörös lámpások című filmjéért. Nemzetközileg ismertté leginkább a vuhszia stílusú filmjei váltak, mint a Hős vagy A repülő tőrök klánja.

Az új filmje, a Shadow egy újabb kosztümös film Kína Három királyság korából (220-265), ami sokkal komorabb képi világgal él, mint korábbi Csang korábbi filmjei. Az előzetes egyelőre még nem kapott fordítást, ez a másfél perc így is élvezhető, hiszen megint látványos film kerül ki a rendező kezei közül.

Ha érdekel a téma, mindenképp olvasd el A hagyományőrzés kísérletei a technika örvényében – A modern kínai blockbuster kialakulása és jelene című cikkünket is.

Keller Mirella

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya