Hírek

A Hős rendezőjének új filmje – Shadow előzetes

A legendás kínai rendező, Csang Ji-mou (Yimou Zhang  张艺谋), aki többek között A repülő tőrök klánja és A Nagy Fal rendezője, újabb filmet mutat be Shadow címmel, melynek előzetese ma debütált.

Csang volt az első kínai filmes, akit Oscar-díjra jelöltek, először 1990-ben a Ju Dou, majd 1991-ben pedig A vörös lámpások című filmjéért. Nemzetközileg ismertté leginkább a vuhszia stílusú filmjei váltak, mint a Hős vagy A repülő tőrök klánja.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Az új filmje, a Shadow egy újabb kosztümös film Kína Három királyság korából (220-265), ami sokkal komorabb képi világgal él, mint korábbi Csang korábbi filmjei. Az előzetes egyelőre még nem kapott fordítást, ez a másfél perc így is élvezhető, hiszen megint látványos film kerül ki a rendező kezei közül.

Ha érdekel a téma, mindenképp olvasd el A hagyományőrzés kísérletei a technika örvényében – A modern kínai blockbuster kialakulása és jelene című cikkünket is.

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola PhD-hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket, 2010 óta a Filmtekercs.hu szerzője. kellermirella@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés