Hírek

A húszéves South Parkot ünnepelték a szinkronstúdióban

sp20_da-5Csokitortával ünnepelte a magyar változaton dolgozó stáb a South Park 20. születésnapját. A szinkronmunkálatok teljes gőzzel zajlanak, hiszen ezúttal felpörgetett tempóban, az amerikai premier után mindössze egy héttel kerülnek a magyar Comedy Central képernyőjére a legújabb epizódok. A huszadik évad magyarországi bemutatója kapcsán Kyle magyar hangja, Dolmány Attila számos kulisszatitkot árult el.

Vajon milyen lehet a hangulat a stúdióban egy-egy South Park rész szinkronizálása közben? Az egymást váltó színészek közül Dolmány Attila fújta el a sorozat születésnapi tortáján a 20-ast formázó gyertyákat. A színész gyorsan nosztalgikus hangulatba került, és így emlékezett vissza a kezdeti időszakra: „Éppen lediplomáztam a Színművészetin, amikor megkaptam Kyle szerepét. Az első részeknél nem is értettük, hogy mi ez, alapvetően rajzfilmet vártunk, aztán esett le, hogy ez direkt ilyen szarkasztikus sorozat.”sp20_da-1

Az idén húszéves sorozat a hazai szatirikus humor rajongóit is teljesen megbabonázta. A karakterek pedig az őket „magyarosító” színészek szívébe is belopták magukat. „Kicsit sipítozós, kicsit nárcisztikus figura, de persze, ha kell, ő is tud kemény és harcias lenni. Már a harmadik próbálkozásra megtaláltam a hozzá illő hangot” – mesélte Dolmány Attila saját karakterével való kapcsolatáról, de azt is hozzátette: nagyon bírja Kyle-ban, hogy mindig megpróbálja ellenpontozni Cartman agresszivitását. „De előfordult már az is, hogy Kyle húzott ki a csávából. South Parkos karrierem elején premierbuliból tartottunk hazafelé, és kissé hangosak voltunk, így megállítottak a rendőrök. Kiderült, hogy imádják a sorozatot, úgyhogy pár percig Kyle-ként szórakoztattam őket, és cserébe elengedtek minket.”

Bár a rajongók változatos káromkodásokat tanulhatnak a nagysikerű animációs sorozatból, a színészek inkább még tovább bővítették a karakterek szókincsét. „Külön szótárat lehetne összeállítani a South Parkban felbukkanó káromkodásokból, de mi is hozzátettük a magunkét: a zsíragy kifejezés például az egyik osztálytársam szavajárása volt, és én hoztam be a főiskoláról.”

A négy szinkronszínész egy ideje külön-külön dolgozik a stúdióban, hiszen Attila elmondása szerint: „egy ötperces jelenet általában tizenöt perces röhögésbe fulladt”. Ebben a remek hangulatban telt a 20. szülinapi tortázás is a South Park szinkronstúdiójában.

A 20. évadot folyamatosan, az amerikai adásokhoz képest mindössze egy hetes csúszással láthatják a magyar nézők a Comedy Centralon csütörtökönként 22.00-tól.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. [email protected]

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés