Fókuszban Hírek

A James Bond filmek producere szerint sosem lesz női Bond

Barbara Broccoli, a James Bond-filmek női producere kizártnak tartja, hogy valaha női főszereplője lenne a franchise-nak. Azt is elmondja, miért.

Noha rendszeresen újabb információkat kapunk a következő James Bond filmről, a világsajtó még mindig szolgáltat érdekességeket. Egy ideje már tudjuk, hogy ez lesz Daniel Craig, jelenlegi főszereplő utolsó filmje a szériában, mint ahogy hosszas vívódás után arra is pontot tettek, hogy Cary Fukunaga ül a rendezői székbe Sam Mendes után. Barbara Broccoli executive producer a The Guardiannek adott interjújában most arra tért ki, hogy ő nem látja, hogy valaha női főszereplő lenne a 007-es ügynök.

Azt mondja, Bond férfi. Annak írták, és szerinte valószínűleg az is fog maradni. „És ez így is van rendjén – teszi hozzá a producer. – Nem kell őt feltétlenül női karakterré formálnunk. Csináljunk inkább újabb női szereplőket a sorozatba, és adjunk nekik komolyabb jelentőséget történetekben! Bond az ötvenes években készült, nyilvánvalóan vannak a DNS-ében olyan dolgok, amik nem fognak megváltozni.”

Női Bondban tehát nem gondolkodnak az alkotók, számos más előremutató változás azonban tapasztalható. Broccoli például megjegyzi, hogy a Daniel Craig által fémjelzett Bond-filmek már máshogy néznek a nőkre, mint volt az korábban.

Hogy mikor kerül mozikba a már sokat emlegetett jubileumi 25. James Bond film, egyelőre kérdés. Eredetileg 2019 őszén szerették volna bemutatni, de a rendezőváltás jelentősen megcsúsztatta a projektet. Mint ismeretes, eredetileg az angol sztárrendező, Danny Boyle látszott felváltani az Oscar-díjas Sam Mendest, de néhány héttel a forgatás kezdete előtt visszalépett kreatív nézeteltérésekre hivatkozva. Őt váltotta a True Detective és a Maniac direktora, Cary Fukunaga, akit az első ázsiai származású rendezőként tartunk nyilván a sorozat életében.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..