Hírek

A Jégvarázs 2. hatalmas bevétellel indít. Vajon felülmúlja az első részt?

Idén már öt Disney film termelt 1 milliárd dollár fölött; a Jégvarázs 2. lehet a hatodik.

Fantasztikus, 127 millió dolláros nyitóhétvégét jelentett a családos nézőközönség lelkesedése a Jégvarázs 2. számára az amerikai piacon – írja a Variety. Az utóbbi évek legrajongottabb animációs filmjének folytatása 4.440 moziban indult és

máris rekordokat döntött:

a legnagyobb bevétel novemberi animációs film számára; valamint a harmadik legnagyobb nyitóhétvége valaha egy animációs film számára (ebben megelőzi A Hihetetlen család 2. 182 millió dollárral és a Szenilla nyomában 135 millióval – és ha animációs filmnek vesszük a 2019-es Az oroszlánkirályt, akkor az is a maga 190 milliós nyitóhétvégéjével; így a negyedik lenne a film a soron). Továbbá a Jégvarázs 2. a valaha volt legerősebb nyitóhétvége a Walt Disney Animation stúdió számára (ha nem számítjuk ide a Pixar filmjeit), és nem mellesleg ez az első olyan animációs film, amit nem nyáron mutatnak be és mégis százmillió fölötti dolláros nyitóhétvégét termel.

Jégvarázs 2. sikerének ellenére november mégis gyenge hónapnak számít az amerikai hazai piacon: a jegyeladás 7%-kal múlja alul az előző évit.

Világszerte újabb 223 millió dollárt hozott a hétvége a Jégvarázs 2-nek, tehát a globális kezdőbevétel 350 millió dollárra rúg. Ez eddig a legnagyobb globális nyitóhétvége egy animációs film számára.

Az első Jégvarázs még mindig a filmtörténet legnagyobb bevételt elért animációs filmje 1,3 milliárd dolláros összebevételével (hacsak nem vesszük, ismét, animációs filmnek a 2019-es Az oroszlánkirályt, mert akkor az uralkodik a maga 1,66 milliárdjával). És mindenki, beleértve alighanem a teljes univerzumot, fejből tudja énekelni a Legyen hó dalt; ha pedig az embernek három évesnél idősebb gyereke van, akkor erről is álmodik. Ha a Jégvarázs 2. box office eredményei tartják a nyitóhétvége által megalapozott ütemet, akkor a folytatás a kissé kevésbé lelkes kritikák és nézői tetszésindex ellenére is jó eséllyel lekörözheti az első részt.

„Ártatlan, és az első részhez képest kevésbé harsány alkotás, de üres”írtuk a filmről.

* Javítás: a cikket 2019. 11. 26-án kiegészítettük az új Az oroszlánkirály adataival.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. A Tárca rovatot vezeti. havasmezoi@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..