Hírek

A Jelenetek egy házasságból Michelle Williams és Oscar Isaac főszereplésével kap újragondolt változatot

Ingmar Bergman

A Jelenetek egy házasságból tévéfilmsorozat HBO égisze alatt készülő új változatának főszerepeit Michelle Williams és Oscar Isaac alakítják. Vajon Bergman mit szólna a választáshoz?

A Jelenetek egy házasságból Ingmar Bergman 1973-ban bemutatott filmdrámája, amiből egy hat epizódból álló televíziós miniszéria készült. Bergman a rá jellemző könyörtelen precizitással tárja fel a nézők szeme előtt két ember kapcsolatának bonyolultságát. Miközben a bemutató évében a válások száma a skandináv országokban meghökkentő arányban emelkedett.

„Három hónapig írtam ezt a könyvet, de egy fél élet tapasztalatai sűrűsödnek benne. Nem vagyok benne biztos, hogy fordítva jobb lett volna. Talán választékosabbnak hatna. Valahogy megszerettem ezt a két embert, míg velük foglalkoztam. Eléggé ellentmondásosak lettek, néha félénkek, gyerekesek, néha egészen felnőttek. Rengeteg butaságot összebeszélnek, néha meg valami okosat mondanak. Félénkek, vidámak, önzők, buták, kedvesek, okosak, önfeláldozók, ragaszkodók, mérgesek, szelídek, szentimentálisak, kiállhatatlanok és szeretetre méltók. Egyszerre.”

Az eredeti szériát Hagai Levi adaptálja és az új produkció   rendezője is ő lesz. A Hollywood Reporter értesülései szerint az új változat egy kortárs amerikai házaspárt követve vizsgálja meg újra a szerelem, gyűlölet, monogámia, házasság és válás kérdéseit. Levi korábban A mi fiaink és a Titkok nélkül című HBO-sorozatokon dolgozott. 

Michelle Williams, akit legutóbb az After the Wedding című dráma főszerepében láthatott a nagyközönség a széthulló kapcsolatok idolja, akit Marianne szerepe előtt még a 2018-as Venom folytatásában láthatunk majd.

Oscaar Isaac menetrendje a Jelenetek egy házasságból munkálatainak megkezdéséig sűrű.  A lista talán legnagyobb figyelemmel kísért pontja a Dűneadaptáció, amiben Leto Atreides szerepében lesz majd látható a színész.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya