Hírek

A Jelenetek egy házasságból Michelle Williams és Oscar Isaac főszereplésével kap újragondolt változatot

Ingmar Bergman

A Jelenetek egy házasságból tévéfilmsorozat HBO égisze alatt készülő új változatának főszerepeit Michelle Williams és Oscar Isaac alakítják. Vajon Bergman mit szólna a választáshoz?

A Jelenetek egy házasságból Ingmar Bergman 1973-ban bemutatott filmdrámája, amiből egy hat epizódból álló televíziós miniszéria készült. Bergman a rá jellemző könyörtelen precizitással tárja fel a nézők szeme előtt két ember kapcsolatának bonyolultságát. Miközben a bemutató évében a válások száma a skandináv országokban meghökkentő arányban emelkedett.

„Három hónapig írtam ezt a könyvet, de egy fél élet tapasztalatai sűrűsödnek benne. Nem vagyok benne biztos, hogy fordítva jobb lett volna. Talán választékosabbnak hatna. Valahogy megszerettem ezt a két embert, míg velük foglalkoztam. Eléggé ellentmondásosak lettek, néha félénkek, gyerekesek, néha egészen felnőttek. Rengeteg butaságot összebeszélnek, néha meg valami okosat mondanak. Félénkek, vidámak, önzők, buták, kedvesek, okosak, önfeláldozók, ragaszkodók, mérgesek, szelídek, szentimentálisak, kiállhatatlanok és szeretetre méltók. Egyszerre.”

Az eredeti szériát Hagai Levi adaptálja és az új produkció   rendezője is ő lesz. A Hollywood Reporter értesülései szerint az új változat egy kortárs amerikai házaspárt követve vizsgálja meg újra a szerelem, gyűlölet, monogámia, házasság és válás kérdéseit. Levi korábban A mi fiaink és a Titkok nélkül című HBO-sorozatokon dolgozott. 

Michelle Williams, akit legutóbb az After the Wedding című dráma főszerepében láthatott a nagyközönség a széthulló kapcsolatok idolja, akit Marianne szerepe előtt még a 2018-as Venom folytatásában láthatunk majd.

Oscaar Isaac menetrendje a Jelenetek egy házasságból munkálatainak megkezdéséig sűrű.  A lista talán legnagyobb figyelemmel kísért pontja a Dűneadaptáció, amiben Leto Atreides szerepében lesz majd látható a színész.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com