Hírek

A Jóbarátok után egy újabb kultikus szitkom szereplői is visszatérhetnek a képernyőre!

Igazi örömhírt kaptak a Dokik rajongói: a népszerű szituációs komédia megalkotója, Bill Lawrence szerint elkerülhetetlen, hogy legalább egy film erejéig összejöjjenek az eredeti szereplők, ráadásul a projekt előkészítése már el is kezdődhetett a színfalak mögött.

A Dokik kilenc szezont futott 2001 és 2010 között, és hatalmas rajongótábort hozott létre, amelynek tagjai azóta is alig várják, hogy újra láthassák kedvenceiket. Ez nem is csoda, a sorozatot ugyanis a humor és az érzelmek egyedi keverékeként működött, és hamar kultikus státuszt vívott ki magának. Most pedig úgy tűnik, egy film erejéig visszatérnek a Szent Szív Kórházba a karakterek. Körülbelül kilenc hónappal ezelőtt a sorozat szereplői és alkotója ugyanis már összeültek egy projektmegbeszélésre, és jó esély van arra, hogy ismét felvegyék orvosi köpenyeiket a szereplők.

A Varietynek adott interjújában Bill Lawrence, a széria kiötlője kifejtette, hogy a szereplők és a stáb összejövetelei igazából nem is csak a munka miatt történnek, hanem azért is, mert őszintén élvezik egymás társaságát, így lényegében elkerülhetetlen, hogy egy közös filmet hozzanak össze.

A Dokik a kitalált Szent Szív Kórház orvosainak és nővéreinek személyes és szakmai életét követi nyomon, J. D. (Zach Braff) szemszögén és álmodozásain keresztül. A sorozat egyik legjellegzetesebb és legkedveltebb vonása volt a fantasy szekvenciák használata, mivel ezek lehetővé tették a show számára, hogy szürreálisabb és érzelmesebb területet mutassanak be. Braff mellett többek között Donald Faison, Sarah Chalke és John C. McGinley is szerepelt a műsorban.

„Mókás lenne. Azt hiszem, mindannyiunk számára szórakoztató lenne ilyesmit csinálni. Rá kell venni a Disney-t és Bill Lawrence-t, hogy belevágjon. Szerintem meg fog történni, úgy tűnik, a rajongók nagyon akarják, hogy megtörténjen” – mondta el a sorozat egyik főszereplője, Zach Braff.

A tévéműsorok feltámasztása az elmúlt években egyre népszerűbb megoldás, a Jóbarátok szereplői is összejöttek egy nagy találkozásra, de az olyan műsorok, mint a Will & Grace és a Veronica Mars is sikeres visszatérésen vannak túl.

dr. Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!