Hírek

A John Wick-széria minden eddigi filmjét lenyomta a mozikasszáknál a 4. rész

keanu-reeves-donnie-yen-scott-adkins-john-wick-4

Hatalmas sikernek ígérkezik a marcona bérgyilkos legújabb kalandja, amelyre világszerte szabályosan özönlenek a rajongók. Keanu Reeves legújabb akciószerepe valósággal felrobbantotta a mozikasszákat, és a kritikusok is imádják John Wick 4. fellépését.

Már a hivatalos bemutató előtt is lehetett sejteni, hogy nem akármilyen szórakozást kínál John Wick 4. bevetése a filmszínházakban, a Rotten Tomatoes összesítése alapján a film 95%-os értékelést kapott, a kritikusok is bőszen dicsérték hajmeresztő akciószekvenciái miatt. Ugyanakkor a 4. epizód a franchise leghosszabb részeként terjedelmében is elkényezteti a rajongókat, akik szabályosan megrohamozták a mozikat.

A Variety összegzése szerint a John Wick 4. része csak az Egyesült Államokban 73.5 millió dollárral nyitott, világszerte pedig összesen 137.5 millió fialt, ezzel a franchise történetének legsikeresebb nyitóhétvégéjét mondhatja magáénak.

Az első John Wick 14 millió dolláros bevételt ért el az első hétvégéjén 2014-ben, a John Wick 2 pedig ugyanennyi idő alatt 30,4 millió dollárt termelt, míg a karakter harmadik filmje 56,8 millió dollárral tartotta eddig a nyitóhétvége rekordját.

dr. Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!