Hírek

A Joker eredetileg három filmes karaktertanulmány-sorozat lett volna

Három alacsony költségvetésű karaktertanulmányt ajánlott Todd Phillips a Warnernek, három különböző főszereplővel és rendezővel. A stúdió nem kért belőle.

Todd Phillips, a mára megasikernek számító Joker rendezője egy interjúban elmesélte, milyen volt a Joker mint ötlet kezdete: eredetileg egy három filmből álló sorozatot tervezett, amelyek mind külön karaktertanulmányok lettek volna a DC szuperhős- (és szupergonosz-) univerzumából, három különböző rendezővel – írja az Indiewire. Az össze nem függő „antológia-trilógia” egy saját filmes márkát alkotott volna a DC filmeken belül, „DC Black” néven.

A Warner Bros. stúdió azonban nem kért az ötletből. Nincs szükség ekkora erőfeszítésre – mondta a stúdió Phillipsnek; – majd ha meg akarják valósítani valamelyik filmet, megvalósítják külön; semmi oka egy saját almárkának.

A Jokert még két másik karakter követte volna, két másik rendezővel” – nyilatkozta az interjúban Phillips. – „De nem igazán akarom megnevezni őket, mert akkor konkrét tervnek nézne ki, és bevonnám őket úgy az egészbe, hogy még csak nem is beszéltem velük erről korábban. Egyelőre csak a Warnernek mutattam be az ötletet.

Phillips szerint a DC Black még mindig életképes ötlet. A Joker több mint egymilliárd dollárt keresett, minden idők legjövedelmezőbb R besorolású filmje lett és egyben a legprofitábilisabb képregényfilm valaha. „Egy film nem termel úgy egymilliárdot, hogy ne kezdjenek el folytatástól beszélni” – véli Phillips. – „Joaquin és én már a forgatás második hetétől folytatásról beszélgettünk, mert akkora buli volt készíteni a filmet.” Könnyen lehet tehát, hogy a Warner elkezdi komolyan venni Phillips évekkel ezelőtti ötletét, és a Joker antológia-sorozatként folytatódik.

De vajon kiről kellene szólniuk, és ki rendezze őket?

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. A Tárca rovatot vezeti. havasmezoi@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..