Hírek

A Joker és az MCU írója is csatlakozott Jamie Foxx készülő képregényfilmjéhez

A horrorisztikus elemekben bővelkedő, kultikus Spawn 1997 után visszatér a nagyvászonra, most pedig három tehetséges író csatlakozott a projekthez.

Bár nem a DC és nem is a Marvel univerzumához tartozik, meglehetősen nagy népszerűségnek örvendett a tengerentúlon a Spawn című képregény, amely három éven keresztül a magyar olvasókat is borzongatta. A hirtelen jött lelkesedés már 1997-ben egy filmadaptációnak ágyazott meg, amely az ígéretes alapanyag ellenére hatalmas kritikai és közönségbuktát is eredményezett, így negyed évszázadra fiókba került a pokolra kerülő, majd onnan visszatérő bérgyilkos története.
A karakter megálmodója, Todd McFarlane azonban nem hagyta veszni egy sikeres filmadaptáció álmát, így a Bloomhouse égisze alatt öt éve leporolta a projektet, a stúdióval közösen megnyerték maguknak a címszerepre Jamie Foxxot, majd gondosan el is akadtak a fejlesztéssel.

Most viszont szó szerint is újabb lendületet kap a sztori, a stábhoz csatlakozott ugyanis a kifejezetten jól sikerült Joker írója, Scott Silver, Malcolm Spellmann, A Sólyom és a Tél Katonája szerzője, valamint Matt Mixon is, aki most szerezhet igazán nevet magának. Hárman teljesen újraírják a Spawn forgatókönyvét, és a The Hollywood Reporter tudósítása szerint beleadnak majd apait-anyait, hogy olyan film szülessen, ami nem hasonlít majd egyetlen korábbi szuperhős mozis verziójára sem.

Ugyanakkor rendezőt még keresnie kell a lassan formálódó csapatnak, mert bár korábban McFarlane magára testálta volna ezt a feladatot, a nagy nevek láttán már átadná a gyeplőt egy tapasztaltabb filmesnek.

„Ha van egy A-listás szereplőnk, A-listás producereink, A-listás íróink, akkor A-listás rendezővel és A-listás operatőrökkel akarsz dolgozni” – idézte a tekintélyes hollywoodi lap McFarlane-t.

Spellmann úgy nyilatkozott, hogy Spawn karaktere személyesen a kedvence, mert egy olyan színes bőrű fickóról szól, aki nem tököl, laza, és modern problémákkal küzd meg. Eredetileg egy kis költségvetésű adaptációban gondolkodtak az alkotók, de az egyre bővülő stábbal már nagyobb stúdiók támogatásának elnyerésében reménykedik McFarlane.

dr. Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com