Hírek

A Joker-filmnek köze sem lesz a képregényekhez – állítja a rendező

Nem a képregényekre épül majd Todd Phillips Joker-filmje. A rendező egy friss interjúban mesélt a történet megszületéséről és arról, hogy mindig is Joaquin Phoenix képe lebegett a szemei előtt – ténylegesen.

Már tényleg csak pár hónapot kell kivárni, és mozikba kerül az év toronymagasan egyik legjobban várt alkotása. Megannyi színész, megannyi változat és film után ismét nagyvászonra kerül Gotham legikonikusabb rosszfiúja. Joker kétségkívül a képregényes világ egyik legkarakteresebb alakja, aki bár Batman örök nemezise, ennél jóval több is van benne. Nagyon úgy tűnik azonban, hogy a friss alkotást nem igazán fogja érdekelni, mit írtak és rajzoltak a figuráról korábban.

Todd Phillips az Empire alapján tisztában van azzal,

hogy rajongók tömege fog haragudni rá, amiért semmilyen szinten nem vette alapul a képregényeket, amikor megalkotta Joker eredettörténetét.

Ahogy a rendező fogalmaz, számára éppen emiatt volt annyira érdekes a projekt: megalkothattak egy eddig nem látott, nem ismert történetet, amelynek középpontjában nem is a kész Joker áll, hanem az ember, akiből végül Joker lett.

A címszereplőt alakító Joaquin Phoenixről is mesélt Phillips. Állítólag mindig is őt tervezte a film főszerepére, de sokáig nem is tudta elképzelni, hogy a színész igent mondjon. A fényképével a számítógépük tetején írták a forgatókönyvet miközben arról ábrándoztak, hogy mennyire jó is lenne, ha tényleg bevállalná Phoenix a filmet. Hát úgy tűnik, hogy imái meghallgattattak.

Itt a Joker előzetes, és NAGYSZERŰ!

A filmről egyébként már korábban is nyilatkozták, hogy közel sem egy konvencionális szuperhősfilmet vagy eredetfilmet kapunk. Marc Maron színész például karaktertanulmányként jellemezte a készülő alkotást, míg a közvélemény egy neonoir-gengszterfilmre számít, amely éppenséggel Joker köré épül.

A kész alkotás október 3-án kerül a magyar mozikba, és mondani sem kell, hogy mi tűkön ülünk!

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..