Hírek

A Joker: Folie à Deux is R-besorolást kapott

A 2019-es Joker után annak folytatása, a sokak meglepetésére musicalként tetszelgő Joker: Folie à Deux is R-besorolást kapott, ám a hírek szerint nem csak a véres jelenetek és ízes káromkodások miatt.

2019-ben sok kritika érte a Jokert besorolása miatt, ugyanis a nézők jelentős része úgy érezte, bőven magasabban kellett volna meghúzni a korhatárt, mint az R-besorolást jelentő minimum 17 év. Ezt elsősorban az agresszív jelenetek sokaságával indokolták, amiből az idén érkező folytatásban sem lesz hiány, dacára annak, hogy musicalről lesz szó. A Deadline értesülései szerint viszont

a szexualitás és a teljes testet felfedő meztelen jelenetek miatt is indokolt a Motion Picture Association (MPA) által meghatározott R-besorolás

– ez persze nem jelenti azt, hogy a brutális jeleneteknek búcsút kellene intenünk. A szövetség ma reggel kiadott közleményében azt írta, a film “R besorolást kap durva erőszak, trágár nyelvezet, némi szexualitás és rövid ideig tartó teljes meztelenség miatt”.

Phillips első Joker-filmje történelmet írt, amikor világszerte 788,1 millió dolláros bevételt ért el – megelőzve ezzel a Deadpoolt – és minden idők legnagyobb bevételű R-besorolású filmje lett.

A folytatásban természetesen ismét Joaquin Phoenix bújik Arthur Fleck, azaz Joker bőrébe – ki más is vállalhatta volna magára a szerepet, miután ’19-ben elhozta érte a legjobb színésznek járó Oscart? A Folie à Deux emellett 11 Oscar-jelölést gyűjtött be, köztük a legjobb filmért és a legjobb rendezésért járó elismerést. Phoenix mellett Lady Gaga játssza a főszerepet mint Harley Quinn, a férfi szerelme és bűntársa, a mellékszerepeben pedig Brendan Gleeson, Catherine Keener és Zazie Beetz bukkan fel.

A Joker: Folie à Deux cselekményéről egyelőre kevés részletet tudni, de időről időre kapunk apró ízelítőket: tegnap például a TikTok-on egy hangfelvételt tett közzé a Warner Bros, amelyen Lady Gaga Harley Quinnként hallható, míg Gaga a saját instáján posztolta a film plakátját, a bejegyzésből pedig azt is megtudtuk, hogy az első előzetes április 9-én érkezik.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com