Hírek

A Joker folytatása egy musical lesz Lady Gagával

Felpörögtek az események a Joker: Folie à Deux kapcsán, már arra is érkeztek tippek, hogy kit alakíthat Lady Gaga az új filmben. Ami ráadásul egy musical.

Az Oscar-díjas Lady Gaga legutóbb Ridley Scott A Gucci-ház című filmjében tűnt fel, a korai tárgyalások alapján a pedig Warner Bros. Joker: Folie à Deux című filmjében Joaquin Phoenix partnereként fog szerepelni – írja a Hollywood Reporter. Bár Phoenix még nem írta alá a szerződését az új Joker-filmre, a hollywoodi lap úgy tudja, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytat róla.

A Joker folytatásának cselekményéről egyelőre sokat tudunk, az azonban biztos, hogy Todd Phillips visszatér rendezőként. Ahogy az eredeti film esetében is, a forgatókönyvet Scott Silverrel közösen írta. A Deadline értesülése szerint Gaga Harley Quinnt fogja alakítani – az Arkham Asylum pszichiáterét, aki beleszeret páciensébe, Arthur Fleckbe, azaz Jokerbe –, bár a karakter jócskán különbözni fog Margot Robbie-étól az Öngyilkos osztag-filmekben. A hírek szerint mindemellett musical is lesz az új film, ami Gagát tekintve nem meglepő, a képregényfilmeket tekintve annál inkább. Igaz, a Joker is az újdonság erejével hatott a megjelenése idején, tehát érthető, ha ezúttal is a műfaji kereteket feszegetik az alkotók.

Phillips 2019-ben bemutatott Jokerje azt vizsgálta, ahogy Fleck, egy mentálisan problémás stand-up komikus elindul lefelé a lejtőn, amely az ikonikus gonosztevő megalkotásához vezet. A film világszerte több mint 1 milliárd dolláros bevételt hozott, Phoenixnek megadta az első Oscar-díját, Hildur Guðnadóttirnak pedig a legjobb eredeti filmzenéért járó szobrocskát.

Gaga Bradley Cooper Csillag születik című zenés drámájában találta meg a filmes áttörést, amelynek egyébként Phillips volt a producere. A színésznő és popsztár A Gucci-ház mellett nemrég a Top Gun: Maverickhez is hozzájárult a Hold My Hand című dallal – a film már több mint 750 millió dolláros bevételt hozott világszerte.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!