Hírek

A jövő fenyegeti Deadwoodot az új filmben

Tíz év telt el Deadwoodban, a város lakóinak pedig szembe kell nézniük azzal, hogy akár akaratuk ellenére is átvezetnék őket egy új korszakba. A három évadot megélt westernsorozat filmként tér vissza, amelyhez előzetes is érkezett.

A Deadwood három évadot élt meg az HBO-n, de hatalmas rajongótábornak örvendhetett, és a szakma sem fukarkodott az elismerésekkel – 8 Emmy-díjat és egy Golden Globe-ot nyert. A western történet egy dél-dakotai kisváros sorsát követte, amelynek a (sokszor történelmi személyeken alapuló) lakóit olyan színészek keltették életre, mint Ian McShane és Timothy Olyphant. Sok rajongó úgy ítélte meg, túl korán köszönt el a sorozat, viszont a búcsú nem bizonyult véglegesnek, hiszen 2018-ban újra forgatni kezdtek, ezúttal egy tévéfilmet. Ehhez pedig a korábbi rövidke ízelítő után a teljes értékű előzetes is megérkezett.

Az új történetben tíz év után térünk vissza Deadwoodba. George Hearst szenátor nagy tervekkel érkezik a kisvárosba: ha kell, erőszakkal is átemeli a jövőbe. Seth Bullocknak és Al Swearengennek félre kell tenniük a nézeteltéréseiket, legalább időlegesen, ha meg akarják akadályozni, hogy elvesszen mindaz, amit ismernek. Az ígéretes vadnyugati balhék mellett a Deadwood: The Movie az idő múlásáról is fog szólni, hiszen az évek nem hagyták érintetlenül a karaktereket.

https://www.youtube.com/watch?v=s0WrXmhvXTA

A film forgatókönyvét a sorozat eredeti alkotója, David Milch írta, a rendezésért pedig Daniel Minahan felelt, aki a Deadwood négy epizódja mellett (sok más közt) a Trónok harca és az American Crime Story néhány részén is dolgozott. Ian McShane-nel és Timothy Olyphanttal együtt az eredeti szereplőgárda jelentős része is visszatér. A premier május 31-én lesz az HBO-n.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com