Hírek

A jövő fenyegeti Deadwoodot az új filmben

Tíz év telt el Deadwoodban, a város lakóinak pedig szembe kell nézniük azzal, hogy akár akaratuk ellenére is átvezetnék őket egy új korszakba. A három évadot megélt westernsorozat filmként tér vissza, amelyhez előzetes is érkezett.

A Deadwood három évadot élt meg az HBO-n, de hatalmas rajongótábornak örvendhetett, és a szakma sem fukarkodott az elismerésekkel – 8 Emmy-díjat és egy Golden Globe-ot nyert. A western történet egy dél-dakotai kisváros sorsát követte, amelynek a (sokszor történelmi személyeken alapuló) lakóit olyan színészek keltették életre, mint Ian McShane és Timothy Olyphant. Sok rajongó úgy ítélte meg, túl korán köszönt el a sorozat, viszont a búcsú nem bizonyult véglegesnek, hiszen 2018-ban újra forgatni kezdtek, ezúttal egy tévéfilmet. Ehhez pedig a korábbi rövidke ízelítő után a teljes értékű előzetes is megérkezett.

Az új történetben tíz év után térünk vissza Deadwoodba. George Hearst szenátor nagy tervekkel érkezik a kisvárosba: ha kell, erőszakkal is átemeli a jövőbe. Seth Bullocknak és Al Swearengennek félre kell tenniük a nézeteltéréseiket, legalább időlegesen, ha meg akarják akadályozni, hogy elvesszen mindaz, amit ismernek. Az ígéretes vadnyugati balhék mellett a Deadwood: The Movie az idő múlásáról is fog szólni, hiszen az évek nem hagyták érintetlenül a karaktereket.

https://www.youtube.com/watch?v=s0WrXmhvXTA

A film forgatókönyvét a sorozat eredeti alkotója, David Milch írta, a rendezésért pedig Daniel Minahan felelt, aki a Deadwood négy epizódja mellett (sok más közt) a Trónok harca és az American Crime Story néhány részén is dolgozott. Ian McShane-nel és Timothy Olyphanttal együtt az eredeti szereplőgárda jelentős része is visszatér. A premier május 31-én lesz az HBO-n.

Avatar

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya