Hírek

A Jurassic Park: Dominion újrainduló forgatására 18 000 koronavírus tesztet rendeltek

Jurassic World: Bukott birodalom
Jurassic World: Bukott birodalom

Jurassic Park: Dominion forgatása újraindult. Egy nagy volumenű forgatás körülményei azonban jelentősen változtak. Ezzel kapcsolatban napvilágra került néhány egészen meglepő adat.

A Jurassic World: Dominion az egyik első igazán nagy költségvetésű produkció, aminek a forgatása újraindult a márciusi leállás után. 

Ami komoly kihívás a stáb számára, hogy az Angol Filmintézet és a Brit Filmbizottság által kidolgozott biztonsági előírások mellett a forgatások során be kell tartani a stúdió saját egészségügyi protokolját a COVID-19 terjedésének megakadályozása érdekében.

Bryce Dallas Howard színésznő, aki 2015-ös Jurassic World után ismét feltűnik majd az őshüllők közelében, ezzel kapcsolatban korábban így fogalmazott:

“Mi vagyunk a tengerimalacok, akik megteszik ezt a lépést.”

A nagyfokú odafigyelés indokolt, hiszen a július 6-án újrainduló forgatás körülbelül 750 embert érint. Az

Jurassic World
Jelenet a Jurassic World című filmből

ennek érdekében egyik első intézkedésként két csoportra osztotta a stáb tagjait. A különböző besorolások elsősorban eltérő sűrűséggel elvégzett egészségügyi ellenőrzéseket jelentenek. Azok, akiknek a munkaköre kevesebb interakciót igényel, illetve lehetőségük van védőfelszerelés viselésére, ritkábban kerülnek sorra. 

Az aktuális forgatási helyszíneket az Egyesült Királyságban alakították ki, ahol a produkcióban résztvevők a szabályoknak megfelelően megérkezés után 14 napot karanténban töltenek egy hotelban.

A stáb tagjai számára továbbá 18 000 koronavírus tesztet és 150 kézfertőtlenítő állomást rendeltek. Ezen felül antivírus permetet is alkalmaznak. A fokozott odafigyelés 9 millió dollárral járult hozzá a költségekhez a New York Times értesülései szerint.

A Universal ezzel kapcsolatban korábban azt nyilatkozta, hogy az előírások betartásával igyekeznek elérni, hogy az eredeti tervekhez képest minimális csúszással juthasson el a Jurassic World: Dominion majd a mozikba. A film premierje a legújabb tervek szerint 2021. június 11-én lesz.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.