Hírek

A KAFF díjnyertes filmjei az Urániában

kaff_2015A hagyományokhoz híven idén is levetítik a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) díjnyertes filmjeit szeptember 6-án az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A három egészestés európai alkotás mellett látható lesz a 12. KAFF nagydíját elnyert Fürdő, a legjobb rövidfilmnek bizonyult Mese, és további 11 díjazott kisfilm is – közölték a szervezők az MTI-vel.

Szeptember 6-án délután A tenger dala (Song of the Sea) című, KAFF közönségdíjas mesével kezdődik a program. A film két testvér történetét meséli el, akik kalandos útra indulnak egy ősi, varázslatos legenda nyomában. A film az ír folklorból merített inspirációt.

Ezt követően válogatást láthat a közönség a KAFF díjnyertes rövidfilmjeiből, 18 órától pedig a Kövek a zsebemben (Rocks in my Pockets), Kecskemét város díjával jutalmazott Signe Baumane családtörténete kerül a vászonra. A képi metaforákkal, szürreális képekkel és fanyar humorral teli film különös történeteket mesél művészetről, nőkről, a lett akcentusról és még sok minden másról.

Az estét 9. Európai Animációs Játékfilm Fesztivál legjobb egészestés animációja, a Megszállva (Possessed) című spanyol horrorfilm zárja, amely egy ördögűzés történetét meséli el gyurmaanimáció formájában.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés