Hírek

A Kaliforniai álom és az Érkezés is esélyes a hollywoodi forgatókönyvíró céh díjára

Kaliforniai álom
Kaliforniai álom

Kaliforniai álomA Kaliforniai álom, az Érkezés és az Éjszakai ragadozók forgatókönyvét is jelölte szerdán díjaira az amerikai forgatókönyvíró céh.

A forgatókönyvírókat tömörítő Writers Guild of America (WGA) mozifilmes és dokumentumfilmes kategóriákban is nyilvánosságra hozta jelöltjeit. A céh díjátadóját 69. alkalommal február 19-én rendezik meg párhuzamosan zajló ceremóniák keretében New Yorkban és Los Angelesben.

Az írói érdekképviseleti szervezet televíziós, rádiós, újmédiás és több más kategóriában már decemberben közzétette a díjára jelölt alkotásokat. A videojátékos jelölteket jövő héten ismerheti meg a közönség – számolt be róla a The Hollywood Reporter.

A mozifilmes mezőny eredeti forgatókönyvei közül a Hell or High Water, a Kaliforniai álom, a Loving, A régi város és a Holdfény lett jelölt. Az adaptált forgatókönyvek mezőnyéből pedig az Érkezés, a Deadpool, a Fences, A számolás joga vagy az Éjszakai ragadozók viheti el a trófeát.

Az írócéh három dokumentumfilm-forgatókönyvet jelölt díjára: az Author: The JT LeRoy Storyt, amely egy kitalált irodalmi alak történetét mutatja be, továbbá a nyolcvanas években Arkansasból kis híján felbocsátott atomrakéta történetéről készült Command and Controlt és az első katonai számítógépes vírusról szóló, Zero Days című munkát.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com