Hírek

A Karib-tenger kalózai és a Rango alkotója újból animációs filmet készít

Gore Verbinski 2017-ben hallatott utoljára magáról, azóta pedig összeállít a világ egyik legjobb operatőrével két projekt erejéig.

Nem is egy, rögtön két animációs filmmel tér vissza A Karib-tenger kalózai-filmekkel hatalmas sikereket elérő rendező, Gore Verbinski. A trilógiája után szinte rögtön belekóstolt a teljes egészében CGI-filmek világába, és az Industrial Light & Magic vállalattal közösen hozták tető alá a Rango című filmet, mely bár anyagilag nem lett jövedelmező, látványával és morbid humorával emlékezetes tudott maradni – legalábbis egy rétegnek.

Verbinski azóta felemás filmeket produkált. A magányos lovas hatalmas pénzügyi bukásnak bizonyult, Az egészség ellenszere című szanatóriumthriller pedig erőtlen lett.

Verbinski egy időben a most már soha el nem készülő X-Men spin-off, a Gambit rendezői székébe is beleült volna, de a stúdióval nem tudták nyélbe ütni a produkciót.

Verbinski TÚL-TOL-TA – Az egészség ellenszere

A Collider a Rango 10. évfordulója alkalmából ült le beszélni a rendezővel, aki elújságolta visszatérését az animációs műfajhoz. Annyit tudunk, hogy a Rangóval ellentétben, nem westernek lesznek, viszont az egyikük egy musical – további információkat egyelőre nem oszthat meg. Nem más lesz a partnere ebben, mint az Oscar-díjas Roger Deakins, a Szárnyas fejvadász 2049 és A remény rabjai operatőre. Így az szinte borítékolható, hogy bitang látványos film(ek)nek nézünk elébe, csak győzzük kivárni a hosszú produkciós folyamatot.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés