Hírek

A kedvenc után ismét együtt forgat Emma Stone és Yorgos Lanthimos

Újra Emma Stone-t rendezi Yorgos Lanthimos. A Poor Things ráadásul a Frankenstein-történet újragondolása lesz. Garantált a siker?

A grandiózus kosztümös dramedy, a A kedvenc után megint közös projektbe fog Emma Stone és író-rendező Yorgos Lanthimos. A 2018-as film kereken 10 Oscar-jelölést kapott, amelyből végül csak a főszereplő Olivia Colman tudott szobrot faragni. Ez persze nem vesz el a film értékéből, amely nálunk a 2010-es évtized 100 legfontosabb filmje közé is bejutott.

Most pedig újabb izgalmas alkotásra készül a színész-rendező páros. Egy 1992-es gótikus regény adaptációja lesz a Poor Things, amely a klasszikus Frankenstein-sztorit gondolja újra.

A történet főszereplője, akit Stone alakít majd egy Bella Baxter nevű nő, akit öngyilkossága után úgy hoznak vissza az életbe, hogy saját magzatának fél agyát ülteti az övé mellé egy glasgow-i orvos. A feltámasztott Bella azonban egy gyermek értelmi szintjén kezdi meg második esélyét. Bármennyire is bizarr ez így elsőre, nagyon jól tudjuk, milyen gyönyörűen tud az ilyen témákhoz hozzáállni a görög alkotó.

Lanthimos a 2015-ös berobbanását hozó A homárban, illetve a két évvel későbbi Egy szent szarvas meggyilkolásában is bizonyította, hogy mestere a furcsa és szokatlan felállásoknak.

Argosz a felhőkarcolók között – az Egy szent szarvas meggyilkolása mint mítoszadaptáció

A Poor Things forgatókönyvén szintén Lanthimos dolgozik Tony McNamara oldalán. A forgatási munkálatokba pedig állítólag már idén ősszel belekezdenek a ComingSoon híre szerint.

Nem ez azonban az egyetlen érkező közös projektje Emma Stone-nak és Lanthimosnak. Utómunkálatoknál jár egy rövidfilm is, amelyben Damien Bonnard csatlakozik a színésznőhöz. A görög darab történetét nem tudni, de állítólag keveredik majd benne a komolyzene és nagyon látványosnak ígérik. Az eredeti tervek szerint a Görög Nemzeti Opera egyes darabjai alatt futott volna a mű még tavaly májusban. A koronavírus miatt azonban úgy néz ki, hogy valamikor idén kerül elénk a kisfilm.

Emma Stone tehát már csak ezen filmek miatt is elfoglalt, de a színésznő naptára ennél persze jóval sűrűbb. Idén érkezik a Cruella, amelyben az ikonikus Disney-gonoszt, Szörnyella de Frászt alakítja majd. Emellett egy vígjátéksorozat is a láthatáron van tőle. A The Curse lesz az első kisképernyős darabja A mániákus óta.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés