Hírek

A Kemény motorosok alkotója most westernt gyárt a Netflixnek

Sons-of-Anarchy-Kemény-motorosok-Charlie-Hunnam-The-Abandons

Kurt Sutter, vagyis a Kemény motorosok megalkotója most régóta dédelgetett projektjét készítheti el a Netflix égisze alatt The Abandons címmel.

A Netflix zöld utat adott a Kemény motorosok alkotójának, hogy elkészítse vadonatúj western sorozatának első évadját – tájékoztat a Collider.

Kurt Sutter The Abandons című sorozata 10 részes lesz és a 19. század közepi Oregonban játszódik majd.

Sutter showrunner és executive producer lesz. Hasonlóan a filmkészítő legnagyobb sikerű produkciójához, a Kemény Motorosokhoz, a The Abandons is a látszólag jó ügy érdekében elkövetett bűnt járja körül.

A történet szerint a sorozat több kívülálló család életét követi a vadnyugaton. Számukra problémát a korrupt hatalom jelent, ami kiszemelte a földjüket és megpróbálja őket távozásra kényszeríteni. Az elhagyatott lelkek törzseinek, amik a társadalom rejtélyes peremén élnek, egyesülniük kell, hogy felvehessék a harcot. Igazságuk (olykor véres) érvényesítéséhez pedig át kell lépniük a törvényesség határát is. A The Abandons bemutatja a túlélés és törvény átjárható határát, az erőszak következményeit és a titkok bomlasztó erejét, ahogy a családok küzdenek, hogy megtarthassák földjüket.

Egy western projekt már régóta foglalkoztatta Suttert, jóval a Kemény motorosok előtt. A The Abandons ötlete azonban csak később körvonalazódott benne, mikor látta a Deadwood és a Bonanza című western sorozatokat.

A filmkészítőnek ez lesz az első sorozata, ami egyenesen streamingre készül, de nem most találkozik először a streaming formával. A Netflixen debütál majd a This Beast című horrorfilmje is, amit rendezőként és íróként is jegyez. A hírek szerint a filmet a 18. században Gévaudan francia tartományt fenyegető emberevő állat inspirálta.

Sutter számos sorozatot indított el, vagy dolgozott rajtuk, mint a Kemény zsaruk, The Bastard Executioner, de legnagyobb dobása mindenekelőtt a Kemény motorosok volt. A sorozat egy spin offot is megélt Mayans M.C. címen. Kurt Sutter írta a 2015-ös Mélyütés című bokszfilmet is.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com