Hírek

A kesztyű szerelmére – Johnny Depp cége musicalt gyárt Jackóról

Sajátos szemszögű szatirikus musical készül a poplegenda Michael Jacksonról. A sztár flitteres kesztyűje lesz a történet elbeszélője – írja a Pagesix.

A közelmúltban a Neverland elhagyása foglalkozott a legendás énekes, Michael Jackson botrányoktól nem éppen mentes életével, hamarosan pedig egy musical készül az ikonról.

A musicalt a tervek szerint Johnny Depp Infinitum Nihil nevű produkciós cége készíti Julien Nitzberg For The Love of the Glove című színdarabja alapján. Igencsak meghökkentő módon, az énekes flitterkesztyűjének álláspontját tükrözve mutatja majd be a sztár életét.

Neverland elhagyása
Michael Jackson

Nitzberget eredetileg egy tévétársaság kérte fel, hogy írja meg a forgatókönyvet, de a popcsillaggal szembeni pedofil vádakat illetően korántsem egyezett a véleménye a társasággal. A forgatókönyvíró érvelése közepette (nem vicc!) ezt a mondatot bírta elmondani: „Minden Michael Jacksont ért vád okozója a kesztyű, amely valójában a világűrből származó idegen, amit szűz fiúk vérével tápláltak.” (Ez még a valóságosnál is betegebb koncepció, valljuk be.)

Egyelőre nehéz másra gondolni, mint hogy ez valami hatalmas blöff, de a jelenlegi helyzet szerint a musical

„A kesztyű szerelmére: nem hivatalos zenés mesejáték Michael Jackson életéről – A kesztyűje tolmácsolásában” – címre hallgat.

A történet narrátora és főhőse is Jacko kesztyűje lesz, aki majd elmeséli, hogyan alakult az énekes karrierje és hogyan sározódott be a megítélése. Depp producer lesz a musicalben, de szerepel benne majd bábfiguraként a Jackson 5, Corey Feldman és Bubbles, Jacko csimpánza is. A szatirikusnak szánt musical a Jackóval kapcsolatos gyerekmolesztálásokkal foglalkozik majd úgy, hogy azt sugallja, az a nyomorult flitteres kesztyűje tehet mindenről.

Kíváncsian várjuk, mi sül ki ebből. A musical premierje egyébként 2020. január 25-én lesz Los Angelesben.

Avatar

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Cinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya