Hírek

A király visszatér! – Amerikába jöttem 2. előzetes

Újra képernyőnkön Eddie Murphy és Arsenio Hall utánozhatatlan kettőse: most egy bomba előzetes ad betekintést az Amerikába jöttem második részébe. 

Eddie Murphy az 1980-as években robbant be a köztudatba, először a Saturday Night Live tündöklő csillagaként. Ám onnan gyorsan átnyergelt a mozira, s olyan vígjátékokkal vívta ki magának a nemzetközi népszerűséget, mint a 48 óra, a Beverly Hills-i zsaru és az Amerikába jöttem. A 90-es években kezdett bele az olyan folytatásos komédiákba, mint a Dr. Dolittle vagy a Bölcsek kövére, amikkel az egész család kedvencévé vált. A 2000-es évekre viszont már főleg csak Shrek Szamárjaként (pontosabban hangjaként) képviseltette magát a mozivásznon. A tavalyi A nevem Dolomite után most a szokásos szünet helyett egy régi klasszikus várva-várt folytatása érkezik.

Az Amerikába jöttem 2. igazi visszatérés a gyökerekhez.

Az első részben Akeem (Murphy), az afrikai Zamunda királyság trónörököse New York-ba szökik egy elrendezett házasság elől. Vele tart hűséges tanácsadója, Semmi (Arsenio Hall), hogy ketten megtalálják a herceg jövendőbelijét. Közben eltelik 30 év és az érkező második részben Akeem-et már királyként látjuk viszont. Ismét útra kel Amerikába, ezúttal hogy megtalálja rég elveszett fiát (Jermaine Fowler).

Az előzetesben sok ismerős arc felbukkan.

Az afro-amerikai komédia két sztárja, Tracy Morgan (A stúdió) és Leslie Jones (Szellemirtók) is fontos szerepet kapott. Mellettük Wesley Snipes (Penge) is csatlakozik az eredeti szereplőgárdához, akik közül többen is visszatérnek. A maradék szerepet pedig Murphy és Hall játssza el, igazi kaméleonokként karakterről karakterre ugrálva.

Úgy tűnik egyébként, Eddie Murphy mostanában elég nosztalgikus hangulatban van. Az Amerikába jöttem 2. után ugyanis egy másik 30 évvel ezelőtti filmjét éleszti újra: a Beverly Hills-i zsaru negyedik részén dolgozik.

Amerikába jöttem 2. előreláthatólag 2021. március 5-én debütál az Amazon Prime Video streamingszolgáltatón.

Takács Janka

Janka jelenleg elsőéves hallgató a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés