Hírek

Stephen King: A kívülálló – Itt az első trailer

Kép: Európa kiadó

A soron következő Stephen King-adaptáció, A kívülálló egy díjnyertes csapattal vág neki a gyomorforgató bűnténynek.

Sem a nézők, sem az olvasók, sem Hollywood nem tud betelni a horror nagymesterével. Alig vagyunk túl az Az második felvonásán vagy A magas fűben Netflix-premierjén – arról nem is beszélve, hogy nyakunkon a Ragyogás folytatása, az Álomdoktor, amit majd az új befejezéssel átértelmezett Végítélet követ.

És nem túlzás azt állítani, hogy ez még csak a jéghegy csúcsa, hisz itt van például az HBO minisorozata, ami majd 2020 január 12-én debütál. Habár kritikusunk egyáltalán nem volt elragadtatva a regénytől,

az HBO semmiképpen nem vádolható azzal, hogy ne tett volna meg mindent egy ütős adaptáció érdekében.

Ott van rögtön a sorozat mögött álló aranycsapat: a minisorozat forgatókönyvét Richard Price írta, aki korábban olyan sorozatokon dolgozott, mint a Drót vagy az Aznap éjjel. A producerek között olyan nevekkel találkozunk, mint a Lost Emmy-díjas alkotója, Jack Bender vagy a világhírű író, Dennis Lehane, nem is beszélve az Ozark kapcsán frissen bearanyozott Jason Batemanről, aki nem csak producerként, de rendezőként is részt vett a sorozat elkészítésében.

Ezen túl a színészgárda is megér egy misét. A már emlegetett Jason Bateman mellett látható lesz Ben Mendelsohn (Ready Player One), Paddy Considine (Informer), Bill Camp és Tony-nyertes színésznő, Cynthia Erivo (Bíborszín). Ők lesznek majd a kulcsfigurái annak bűnténynek, amelynek áldozata egy tizenegy éves kisfiú. A megerőszakolt és megcsonkított gyerek holttestére egy kisvárosban bukkannak rá, és minden bizonyíték a helyi csapat edzőjére, egy kétgyerekes családapára mutat. A rendőrség azonnal előállítja a tanár, csak egy bökkenő van, a férfinak bombabiztos alibije van, a szörnyű esemény idején egy másik városban volt, amit szemtanúk sokasága igazol.

Hogy hogy lehetett ugyanaz az ember egyszerre két helyen? Erre keresi a választ egy egész kisváros, amelynek megoldása természetesen pont olyan, amit Stephen Kingtől megszokhattunk.

A sorozat első két epizódja 2020 január 12-től látható majd az HBO-n, ez pedig itt az első előzetes:

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com