Hírek

A könyvelő előzetese és Ben Affleck új harcművészeti technikái

A_konyvelo_1Megérkezett az októberben moziba kerülő Ben Affleck akciófilm, A könyvelő előzetese. A főszereplő a világ egyik legjobb könyvelője, aki egy nagy, robotokat tervező gyár könyvelésében furcsa hibákra megmagyarázhatatlan eltérésekre figyel fel, és ez valakinek nagyon nem tetszik. A film különlegessége, hogy a könyvelő autista, a rá váró veszélyekre is különös reakciói vannak.

A filmbeli könyvelő eljátszásához is sok újat kellett tanulnia. A maffia könyvelője ugyanis autista. Ezért bíznak benne a rossz emberek, és ezért képes minden pénzügyi varázslatot lelkiismeret-furdalás nélkül elvégezni nekik. Affleck a szerepre készülve több olyan iskolába is elment, ahol autisták nevelkednek, és onnan egyenesen az edzőterembe sietett.

– A film közelharc-jelentei kedvéért egy új technikát tanultam meg – mondta újságíróknak Affleck. – A Silat az Indonéz szigetvilágból származik, és még nem nagyon használták filmekben, pedig nagyon látványos. A Batmanben könnyű volt, álarcot viseltem, mindent ráhagyhattam a kaszkadőrre, de most sokszor muszáj volt nekem verekednem… de nemcsak azért választottuk a Silatot, mert különleges. Hanem azért, mert sok mindent állatoktól vesz át, és én úgy éreztem ennek a figurának ez nagyon passzol: olyan érzékei vannak, amik alig emberiek: nagyon figyel, veszély esetén egy pillanatra megmerevedik, azután minden mozdulata és gondolata szuper precíz…

Sergő Z. András

Sergő Z. András a Filmtekercs.hu alapítója és 2022-ben bekövetkezett haláláig felelős szerkesztője volt. Aktívan követte Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film eseményeit. Érdeklődési körébe tartoztak a dokuk, a kamaradarabok, a sport- és a valláspolitika.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com