Hírek

A kormány utasításait követve továbbra is nyitva tart néhány mozi

Létszámkorlátozás mellett, továbbra is üzemel a Cinemy City, illetve néhány kisebb művész mozi.

A tegnap kiadott kormányrendelet: „zárt helyen 100 főnél több személy, nem zárt helyen pedig 500 főnél több személy részvételével rendezvény tartása tilos, azzal, hogy e korlátozás érvényesítése a rendező, valamint a helyiség üzemeltetőjének a felelőssége” utasításait betartva döntött úgy az Art+Cinema, a Cirko-Gejzír a Bem mozi, a Pólus, Sugár mozi, a Cinema Pink és a Cinema City mozihálózat, hogy vetítéseiket a következő napokban is megtartják.

(A Cirkóval kapcsolatban ez már nem aktuális info, lásd a frissítést lejjebb.)

Az Art+Cinema kávézó, illetve mozi részlege is ugyanúgy nyitva tart, csak 100 főben korlátozzák a mozi és a kávézó területén egyidejűleg tartózkodó vendégek számát. A korábban meghirdetett vetítéseket és programokat ugyanúgy megtartják. A Bem mozi Facebookon kiadott  közleményében azt írja, mivel egyetlen termük befogadóképessége nem haladja meg a 100 fős nézőszámot, ezért a továbbiakban is nyitva tartanak, majd hozzátették, mindent megtesznek azért, hogy biztosítsák a lehető legmagasabb higiéniai feltételeket látogatóik és munkatársaik számára.

A Cinemy City előadásain is maximum 99 látogató vehet részt egyszerre. A létszámkorlátozás fényében, a mozihálózat weboldalán továbbra is vásárolhatók, illetve foglalhatók mozijegyek. A 99 fős korlátozás mellett döntött a Sugár és a Pólus mozi is. A MOM Parkban található Cinemy Pink filmjeire is változatlanul lehet egyelőre jegyet venni.

***

Frissítés, csütörtök, 13.17: A Cirko-Gejzír mozi megkereste szerkesztőségünket, hogy ideiglenesen mégis bezárnak. Erről hamarosan sajtóközleményt adnak ki.

Frissítés, csütörtök, 19.10: A Cirko-Gejzír délután megkapott közleményét változatos nélkül közöljük:

“Március 13-tól nem nyit ki a Cirko-Gejzír

Bár a mozi befogadóképessége alapján egyelőre nem kellene bezárnunk, a járvány terjedésének lassítása, megállítása érdekében úgy gondoljuk, mégis az a felelős döntés, ha a meghirdetett vetítéseinket nem tartjuk meg a következő időszakban. Ezért a március 13-ára és az az utáni napokra tervezett előadások bizonytalan ideig elmaradnak. Nézőink és kollégáink, valamint mindannyiunk környezetének egészsége érdekében hoztuk meg döntésünket, és a hasonló intézményeket ugyanerre bátorítjuk a veszélyek minimalizálását célul kitűzve. Reméljük, hogy minél hamarabb értesíthetjük a közönséget az újranyitásról: a híreket honlapunkon és Facebook-oldalunkon keresztül kommunikáljuk majd. A már megváltott jegyeket visszatérítjük.

Ebben a nehéz időszakban is lehet azonban remek cirkós filmeket nézni: a cirkofilm.hu oldalon az elmúlt pár év filmjeinek nagy része, köztük sok Arany Pálma-nyertes és egyéb fontos fesztiváldíjas alkotás látható.”

Varga Dóra

Varga Dóra jelenleg az ELTE filmtudomány képzésének mester szakos hallgatója. Több éve foglalkozik filmkritikaírással, érdeklődési területe a feminista filmkritika valamint a filmzene elmélete, azok kortárs tendenciái. Különösen kedveli az amerikai függetlenfilmeket, a távol-keleti filmeket, a stop-motion animációkat és az európai művészfilmek bizonyos vonatkozásait.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com