Hírek

A koronavírus-karantén alatt játszódhat az új Mielőtt-film Ethan Hawke szerint

Pár nappal azt követően beszélt erről a sztár, hogy azt nyilatkozta, szakítanak az eddigi időrenddel.

Ethan Hawke a napokban kiállt a széles közönség elé, ahol többek között a Mielőtt-trilógiáról is beszélt. Karrierjének és életének legmeghatározóbb trilógiájáról többek között azt mondta az IndieWire-nek, hogy a rendező és társforgatókönyvíró Richard Linklater azt szeretné, ha a negyedik rész szakítana az eddigi időrenddel. Mint ismert, a Mielőtt felkel a nap és a Mielőtt lemegy a nap között, illetve utóbbi és a Mielőtt éjfélt üt az óra között pontosan 9 év telt el a valóságban és a főhősök életében is. Hawke azonban azt mondta: „Linklater más utat képzel el, vagy egy rövidfilmet négy évvel az Éjfél után, vagy egy nagyjátékfilmet két évtizeddel később a jövőben.” Hozzátette: „csak akkor folytatjuk Celine és Jesse történetét, ha van még mit mondanunk róluk.”

Hawke azzal árnyalta a témát, hogy szerinte kiváló alaphelyzetet teremtene a jelenleg is zajló karantén az új részhez. „Ha van ember a világon, aki a mostani helyzetben képes lenne megnevettetni a világot, az Julie Delpy.” Hozzátette: „Linklater egyébként is egy tudósfigura, biztos lenne mondanivalója erről.” Az elképzelés szerint a történet Olaszországban játszódna (az első rész Ausztriában, a második Franciaországban, a harmadik Görögországban zajlott),

és a veszekedések közepette néha kiállnának énekelni a többiekkel együtt az erkélyre.

Amennyiben Hawke terve valósul meg, az illeszkedne a Mielőtt-trilógia időrendjéhez, amennyiben fél-egy éven belül sikerül elkezdeni újra a forgatást. A színész azt mondta: imád ezekkel az emberekkel dolgozni, élete legjobb élményei között tartja számon a Mielőtt-filmek forgatásait. Persze sok múlik az időzítéstől, ugyanakkor a jelenlegi helyzet erősen kiszámíthatatlan. Reménykedni persze lehet, például abban is, hogy a nándorfehérvári diadalra picit emlékezve Mielőtt delet üt a harang lesz az új rész címe.

Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya