Hírek

A következő 10 évben Londonban épül a Netflix brit produkciós bázisa

A Netflix bejelentette, hogy hosszú távra kibérelte a London környéki Shepperton Filmstúdiót, hogy létrehozza brit produkciós bázisát.

A világ egyelőre vezető streaming szolgáltatója, a Netflix a Pinewood Csoporttól bérelt produkciós stúdióban 14 műtermet, műhelyeket és irodákat alakít ki. A londoni stúdióban korábban olyan filmek forogtak, mint a Gladiátor, a 2001: Űrodüsszeia és a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba. De már a Netflixnek is forog ott filmje: jelenleg a Charlize Theron főszereplésével készülő The Old Guard című akciófilm munkálatai folynak ugyanitt.

A hosszú távú szerződés időtartama valószínűleg tíz év, ennek keretében a Netflix a stúdió több mint 40 ezer négyzetméternyi területét bérli. A megállapodás pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Tavaly Nagy-Britannia-szerte 40 Netflix-produkció vagy -koprodukció készült, köztük a Szexuális felvilágosítás (Sex Education) című sorozat Walesben, a Törvényen kívüli király (Outlaw King) Skóciában és A korona (The Crown) című sorozat a hertfordshire-i Elstree Stúdióban.

Majdnem teljes a The Crown új évadainak szereplőgárdája

Nagy-Britanniában a kreatív iparágak sokkal gyorsabban nőnek, mint a gazdaság többi része. Ez azt jelenti, hogy a Brexit után központi szerepük lehet az ország jövőjében. A BBC ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy az angol nyelvű produkciók iránti kereslet miatt krónikus stúdióhiány alakult ki Nagy-Britanniában, és ezért az árak is megemelkedtek, így a kisebb vállalatok nehezen jutnak produkciós helyszínhez.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com