Hírek

A következő, 4. évaddal véget ér a Megszállottak viadala

Hivatalos, hogy a Megszállottak viadala (Killing Eve) 4. évada lesz a sorozat utolsó felvonása. Sandra Oh és Jodie Comer karakterei azonban lehet, hogy nem örökre köszönnek el a nézőktől.

A Phoebe Waller-Bridge-indította ünnepelt sorozat az érkező 4. évaddal pontot tesz az MI6-es ügynök, Eve és a szociopata bérgyilkos, Villanelle különleges történetére. Legalább is egy időre. A Megszállottak viadaláért is felelős AMC Network ugyanis mindenképpen bővíteni szeretné a sorozat univerzumát.

Azaz várhatóan spinoffok érkeznek majd az erős hangulatú, fanyar humorú és csavaros alkotáshoz.

Az Emmy- és Golden Globe-díjas dráma 2018-ban indult útjára és hamar megnyerte magának mind a szakmát, mind a közönséget. A Villanelle-t alakító Jodie Comer egyből A-listás sztárrá vált, de A Grace klinikából ismert Sandra Oh is újabb lökést kapott a karrierjében ezzel a szereppel. A sorozat eredeti kreátora, Waller-Bridge pedig több újfent bebizonyította, hogy mennyire is ért a nőkhöz, valamint a fekete humorhoz.

Arról nem beszélve, hogy az a fajta eredetiség, amivel a titkosügynök és a bérgyilkos macska-egér játszmáját elénk tárta mindenképpen jól jön majd az érkező James Bond-filmnek. Az alkotót ugyanis a legfrissebb franchise darab leforgatása előtt felkérték, hogy alakítson kicsit a meglévő forgatókönyvön.

A széria 2. évadát már a frissen Oscar-jelölt Emerald Fennelltől láthattuk, míg a 3. felvonást Suzanne Heathcote írta. A tervezett záró akkordot, azaz a 4. évadot pedig a Sex Educationért felelős Laura Neal hozza el nekünk.

Ugyan a befejezésről szóló hírek most érkeztek, a Megszállottak viadala 4. évadára 2022-ig várnunk kell.

A záró etap forgatása állítólag a nyáron kezdődik majd, és mind a két főszereplő, mind pedig a csatornát vezető Dan McDermott azt ígérik, hogy minden eddiginél nagyobb meglepetésekre lehet számítani. Egy felejthetetlen fináléban búcsúzik majd a furcsa páros.

Szerencsére azonban nem örökre, mivel az AMC esetleges spinoffokban gondolkodva folytatni szeretné valahogy a sorozatot. Mi például szívesen megnéznénk, hogyan is lett Villanelle olyan, amilyen egy a karakter fiatal énjét feldolgozó alkotásban.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.