Hírek

A középkorú Robin Hoodot alakítja Hugh Jackman

Hugh Jackman a Logan-ben

Mindenki ismeri Robin Hood történetét; de mi lett a karakterrel később? Hogyan éli meg múltját és cselekedeteit a középkorú figura? Ezt az izgalmas kérdéskört járja majd be a The Death of Robin Hood, amelyben Hugh Jackman alakítja a címszereplőt.

Május 14-én indul az idei filmfesztivál Cannes-ban, amely szintén fontos filmes piac is, számtalan nagy dobás itt talál forgalmazóra. Ezek egyike a Robin Hood-i történet újragondolása, amelyben a jól ismert karaktert teljesen új fényben és korban találjuk majd.

A The Death of Robin Hood arra keresi a választ, hogyan is számol el a lelkiismeretével a szegényeket segítő hős, aki a cél szentesíti az eszközt mottóval nem mindig állt a teljes moralitás oldalán.

A főszerepben Hugh Jackmant láthatjuk, aki a Logan – Farkas kapcsán bizonyította már, mennyire jól is illik hozzá a múltjával nehezen leszámoló figura szerepe. A film másik zászlóshajója pedig Jodie Comer lesz, aki egyszerűen hibátlan minden rá osztott alakításban (Megszállottak viadala, Az utolsó párbaj, A segítség), úgyhogy a történet mellett a casting is kiválónak ígérkezik.

Comer egy titokzatos nőt alakít, aki a megtört és megsebesült Robin Hood megsegítésére siet, kiutat mutatva neki lelki és testi gyötrődéseiből. A fim tehát egy jóval komorabb hangvételű feldolgozás lesz, amely túlmutat Robin Hood számtalanszor adaptált történetén.

A forgatókönyvet a Disznó és az új Hang nélkül rendezője, Michael Sarnoski írja, aki ráadásul a rendezői munkálatokat is magára vállalta.

Az előmunkálatok várhatóan 2025 februárjában kezdődnek meg, így kis szerencsével a jövő év végén, de a 2026-os év első felében szinte biztosan elénk kerül a The Death of Robin Hood.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com