Hírek

A lány, akiből sorozat lesz: Lisbeth Salander sorozatot készít az Amazon

A tetovált lány és folytatásai főszereplője, Lisbeth Salander önálló sorozatot kap az Amazonon.

Stieg Larsson teremtménye, a skandináv krimik egyik legnépszerűbb főhőse, Lisbeth Salander méltónak találtatott egy önálló sorozatra, éspedig az Amazon vág bele az ötletbe – írja a Variety.

A sorozat címe, némileg megtévesztő módon, egyelőre a következő: The Girl with The Dragon Tattoo, ami egyszerre az eredeti Stieg Larsson regény, a 2009-es svéd filmfeldolgozás és a 2011-es David Fincher film angol címe is egyúttal – és ennek ellenére teljesen új történet lesz: az Amazon ugyanis

Lisbethet a mai világba helyezi, az előzményekkel pedig nem lesz semmilyen kapcsolat.

Egyelőre nem tudni sem az írók, sem a szereplők kilétét. Az Amazon Studios és a Left Bank Pictures a Sony Pictures Televisionnel együtt fejleszti a projektet.

Lisbeth Salander karakterét korábban Noomi Rapace (a svéd filmben) és Rooney Mara (az amerikai filmben) alakította, igen emlékezetes módon. Bárki is lesz a címszereplő, nagy lehetőség lesz számára az Amazon sorozata; Salander a világ egyik legismertebb krimi-főhőse és eléggé összetett személyiség – zavart lelkű, nonkonformista, hacker géniusz, a női önállóság feltétlen híve – ahhoz, hogy megmutassa egy színésznő teljes eszköztárát.

A Variety dátumokat egyelőre nem derített ki.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya