Hírek

A lány, akiből sorozat lesz: Lisbeth Salander sorozatot készít az Amazon

A tetovált lány és folytatásai főszereplője, Lisbeth Salander önálló sorozatot kap az Amazonon.

Stieg Larsson teremtménye, a skandináv krimik egyik legnépszerűbb főhőse, Lisbeth Salander méltónak találtatott egy önálló sorozatra, éspedig az Amazon vág bele az ötletbe – írja a Variety.

A sorozat címe, némileg megtévesztő módon, egyelőre a következő: The Girl with The Dragon Tattoo, ami egyszerre az eredeti Stieg Larsson regény, a 2009-es svéd filmfeldolgozás és a 2011-es David Fincher film angol címe is egyúttal – és ennek ellenére teljesen új történet lesz: az Amazon ugyanis

Lisbethet a mai világba helyezi, az előzményekkel pedig nem lesz semmilyen kapcsolat.

Egyelőre nem tudni sem az írók, sem a szereplők kilétét. Az Amazon Studios és a Left Bank Pictures a Sony Pictures Televisionnel együtt fejleszti a projektet.

Lisbeth Salander karakterét korábban Noomi Rapace (a svéd filmben) és Rooney Mara (az amerikai filmben) alakította, igen emlékezetes módon. Bárki is lesz a címszereplő, nagy lehetőség lesz számára az Amazon sorozata; Salander a világ egyik legismertebb krimi-főhőse és eléggé összetett személyiség – zavart lelkű, nonkonformista, hacker géniusz, a női önállóság feltétlen híve – ahhoz, hogy megmutassa egy színésznő teljes eszköztárát.

A Variety dátumokat egyelőre nem derített ki.

Avatar

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya