Hírek

A legjobb dolgokon bőgni kell – Jön Grosan Cristina első nagyjátékfilmje

A Laookon Filmgroup gyártásában áprilisban kezdi forgatni első nagyjátékfilmjét A legjobb dolgokon bőgni kell címmel Grosan Cristina, a Magyar Nemzeti Filmalap Inkubátor programjának támogatásával.

A film forgatása nagyrészt budapesti helyszíneken, május 3-ig tart. A Rainer-Micsinyei Nóra főszereplésével készülő filmben jelentős szerepet kap Bányai Kelemen Barna, és tíz év után visszatér a mozivászonra Hernádi Judit.

A legjobb dolgokon bőgni kell című film olyan harmincas nőkről mesél, akik egyszerre próbálnak megfelelni saját maguknak és a környezetüknek, miközben az életük alapvető döntéseit sem képesek meghozni. Úgy élnek, mintha még mindig egyetemisták lennének: közös albérletben, üres hűtővel, éjszakai bulikkal, két óra alvással, másnapokkal. Szeretnék máshogy csinálni, mint az előző generáció, ugyanakkor menekülnek a döntések elől. A legjobb dolgokon bőgni kell nem generációs kérdéseket fejteget, hanem hitelesen, őszintén és nagy adag öniróniával szeretné bemutatni a harmincas nők útkeresésének nyomasztó állapotát.

Grosan Cristina erdélyi filmrendező, akinek Vakáció a tengerparton című díjnyertes kisfilmjét a világ közel 40 fesztiválján vetítették, bemutatták a televízióban, az interneten eddig 250 000-en nézték meg. A legjobb dolgokon bőgni kell az első nagyjátékfilmje, amit közösen írt a film főszerepét is alakító Rainer-Micsinyei Nórával.

A legjobb dolgokon bőgni kell előreláthatólag 2020-ban kerül a magyar mozikba.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com