Hírek

A Legjobb tudomásom szerint nyitja a Tallinni Fekete Éjszakákat

A Legjobb tudomásom szerint című elsőfilmmel indít a Tallinni Fekete Éjszakák Nemzetközi Filmfesztivál, Észak-Európa legnagyobb presztízsű seregszemléje. Az A-kategóriás fesztiválon Szabó István Zárójelentés című filmje is versenyez.

A Legjobb tudomásom szerint a Lőrincz Nándor és Nagy Bálint rendezőpáros első mozifilmje, ami egy párkapcsolati dráma történetét meséli el egy férfi szemszögéből, középpontban egy a női szereplőt ért szexuális bántalmazással. A történet főszereplői Nóra és Dénes, egy fiatal házaspár. Amikor Nórát egy éjszaka nemi erőszak éri,

az ellentmondásos tanúvallomások miatt és a bizonyítékok híján a rendőrség nem tud igazságot tenni az ügyben.

A férj először felesége mellé áll, támogatja, személyesen próbál meg utánajárni, hogy pontosan mi is történt azon az éjszakán, a későbbiekben azonban az eset feldolgozása próbára teszi a kapcsolatukat. A pár különösen nehéz helyzetbe kerül, mert épp egy örökbefogadási eljárás végső fázisában történik mindez, és a történtek befolyásolják a döntés kimenetelét.

A Legjobb tudomásom szerint alkotói, Lőrincz Nándor forgatókönyvíróként, Nagy Bálint operatőrként végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Több fesztiválnyertes rövidfilm és sikeres videóklip után első közös mozifilmjüket 2019-ben forgatták Mécs Mónika és Pataki Ági producerek vezetésével, az M&M Film és a Partnersfilm koprodukciójában, román részvétellel.

A film Hámori Gabriella és Bodolai Balázs főszereplésével az NFI pályakezdő alkotókat támogató Inkubátor Programja révén készülhetett el.

A Legjobb tudomásom szerint forgatókönyvét Lőrincz Nándor jegyzi, az operatőr Nagy Bálint, a zeneszerző Fodor Attila, a vágó Gothár Márton volt. A nehéz témát választó film jövő évben a Budapest Film forgalmazásában lesz látható. A november 13-án induló, A-kategóriás filmfesztiválon lesz Szabó István Zárójelentés című  legutóbbi filmje nemzetközi premierje.

Az Oscar-díjas Mephisto rendezője hosszú szünet után, világhírű filmjei legfontosabb alkotótársaival, Klaus Maria Brandauerrel, Eperjes Károllyal és Koltai Lajos operatőrrel forgatott új mozifilmet.

A Szabó István eredeti forgatókönyve alapján készült Zárójelentés producere Sándor Pál és Tőzsér Attila volt, és februárban mutatták be nagy sikerrel a magyar mozikban.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés