Hírek

A legmenőbb alapító atya bőrébe bújik Michael Douglas

Szerelem a vegzetem (And So It Goes) Michael Douglas

Benjamin Franklint alakítja Michael Douglas egy készülő minisorozatban, amely az alapító atya legfontosabb éveit ülteti majd képernyőre.

77 évesen sem pihen Michael Douglas! A kétszeres Oscar-díjas alkotó ezúttal az amerikai történelem egy sorsfordító időszakába repíti vissza a nézőket Benjamin Franklinként.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A Kominsky-módszer tavalyi lezárása után is inkább a kisképernyőnél marad tehát a színész.

Franklin megformálása mellett ugyanis Ronald Reagan bőrébe is belebújik majd a Reagan & Gorbachev című minisorozatban. Tavaly pedig hangját adta a What If…? egyik epizódjához. Persze moziban is látni fogjuk azért: a 2023-as újabb Hangya-felvonásban visszatér Dr. Hank Pymként.

Addig azonban eljátssza az USA egyik legjelentősebb történelmi figuráját, aki 70 évesen képes volt hatni a franciákra és vonzóvá tenni nekik a demokrácia ideáját. Életének későbbi szakaszába vezet majd be minket a készülő sorozat.

Az alkotás az ITV Studios America és az Apple közös gyermeke lesz, amelyet az a Tim Van Patten hoz el nekünk, aki többek között a Maffiózók és a Boardwalk Empire című sorozatokon is dolgozott rendezőként.

A minisorozat egyébként Stacy Schiff 2005-ös regénye alapján készül majd el, amelynek címe A Great Improvisation: Franklin, France, and the Birth of America. Ebből ír forgatókönyvet Kirk Ellis, akitől korábban több történelmi tematikájú műt is kaphattunk, amely az USA körül forgott.

Noha premierdátumról korai még beszélni, állítólag a casting már hónapok óta folyik, és most, hogy a főszereplő is megvan, akár hamarosan indulhat is a forgatás.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés