Hírek

A Lelki ismeretek és a Wolfwalkers az idei Annie győztesei

A Lelki ismeretek hét, a Wolfwalkers öt díjat nyert a világ első számú animációs díja, az Annie Awards idei átadóján.

A 48. Annie Awards, a világon (az animációs Oscar mellett) a legtekintélyesebbnek tartott animációs díj idei átadója nem tartogatott meglepetéseket: a díjszezonban csaknem egyeduralkodónak bizonyuló Lelki ismeretek (Soul) aratta le a fődíjat, az indie filmek legjobbja pedig Tomm Moore Wolfwalkers című filmje lett – írja a The Hollywood Reporter.

Lelki ismeretek összesen hét díjat nyert (a Legjobb film mellett: forgatókönyv, vágás, FX, karakteranimáció, storyboarding és Legjobb filmzene); a Wolfwalkers ötöt (a Legjobb független film mellett: Legjobb rendezés, produkciós dizájn, karakterdizájn, szinkron).

Lelki ismeretek (Soul)

Lelki ismeretek a Pixar legújabb nagyfilmje. A tavalyi év egyik legjobb filmje – írta kritikánk –, „szokatlan, furcsa, leleményes és csupaszív alkotás”. És ahogyan a Pixar rendszeres szereplője a díjátadóknak minden egyes újabb szuperprodukciójával, úgy a Wolfwalkers is nemes rokonok közül érkezik: ezt a másként, de szintúgy szemkápráztató alkotást Tomm Moore készítette, aki a nagyszerű Kells titka óta készíti a kelta formavilágból és nagyrészt ír történelemből táplálkozó rajzfilmeket: „óda a természethez (…) mese és komolyság, öröm és szomorúság, animált- és valós élet”, írtuk a filmről.

A legjobb animációs rövidfilm díját a Blast Production stúdió Souvenir Souvenir című alkotása nyerte.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com