Hírek Magazin

A Liza, a rókatündér kapta a Los Angeles-i 15. Magyar Filmfesztivál közönségdíját

15_los_angeles_i_magyar_filmfesztivalA Liza, a rókatündér kapta a Los Angeles-i 15. Magyar Filmfesztivál közönségdíját, a díj odaítélésével és a Free Entry vetítésével ért véget a filmfesztivál a Laemmle’s Royal Filmszínházban.

A legjobb filmnek járó díjat szintén a Liza, a rókatündér kapta, a legjobb rendezőnek pedig Vidnyánszky Attilát ismerték el A szarvassá változott fiú című filmjéért.

A legjobb színész Kristóf Márton lett az Utóéletben, a legjobb színésznő pedig Balsai Móni a Liza, a rókatündérben nyújtott alakításáért a vasárnap zárult eseménysorozaton.

Nemes László zárt vetítésen bemutatott Saul fia című filmje a korábbi tájékoztatással ellentétben az Alex Friedman Humanitarian Award díjat kapta, amelyet második alkalommal ítéltek oda.

A 15. Los Angelesi Magyar Filmfesztivál, a korábbi évekhez hasonlóan, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával jött létre, a Magyar Filmunió, és a Los Angelesi magyar főkonzulátus közreműködésével.

A cikkben Kristóf Márton nevét 2015. 11. 18-án javítottuk.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya