Hírek

A Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál dokumentumfilmes nyerteseit díjazzák

2013-banner-webA 13. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál keretében megrendezett dokumentumfilmes verseny díjait vehetik át a nyertes alkotók Bunyik Béla szervezőtől csütörtökön a Szépművészeti Múzeumban.

Az elmúlt év novemberében megrendezett amerikai mustrán Somogyvári Gergő Riksaláz, Nagy Viktor Oszkár Két világ között, valamint Szalay Péter A Nyolcak nyomában című filmjét díjazták. 

Somogyvári Gergő Riksaláz című alkotása azt mutatja be, hogy magyar fiatalok hogyan próbálnak szerencsét riksakuliként Amszterdamban, míg Nagy Viktor Oszkár díjnyertes alkotása a Magyarországra érkező menekültek sorsáról szól.

A Nyolcak nyomában a Szépművészeti Múzeum nagysikerű Nyolcak című kiállításához, a festőcsoport és a korszak bővebb megismertetése céljából készült, végigjárva a művészekhez köthető legfontosabb helyszíneket. A munka során az alkotók több olyan adatra, dokumentumra, sőt műtárgyra bukkantak, amelyek addig ismeretlenek voltak a kutatók előtt. A film áprilisban szerepel a Mediawave fesztivál versenyprogramjában is.

A 13. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon Szász János A nagy füzet című filmje kapta a legjobb film, Molnár Piroska révén a legjobb színésznő és a két fiatal főszereplő, Gyémánt András, valamint Gyémánt László révén a legjobb színész díját. A közönségdíjat a Deák Krisztina által rendezett Aglaja nyerte. A játékfilmes zsűri elnöke Csupó Gábor Amerikában alkotó animációs rendező, a dokumentumfilmes zsűrié pedig Kálmán Gábor rendező, a nemzetközi dokumentumfilmes társaság (International Documentary Association) egyik alapítója volt. 

A filmünnepet Bunyik Béla producer cége, a Bunyik Entertainment szervezte.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya