Hírek

A Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál dokumentumfilmes nyerteseit díjazzák

2013-banner-webA 13. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál keretében megrendezett dokumentumfilmes verseny díjait vehetik át a nyertes alkotók Bunyik Béla szervezőtől csütörtökön a Szépművészeti Múzeumban.

Az elmúlt év novemberében megrendezett amerikai mustrán Somogyvári Gergő Riksaláz, Nagy Viktor Oszkár Két világ között, valamint Szalay Péter A Nyolcak nyomában című filmjét díjazták. 

Somogyvári Gergő Riksaláz című alkotása azt mutatja be, hogy magyar fiatalok hogyan próbálnak szerencsét riksakuliként Amszterdamban, míg Nagy Viktor Oszkár díjnyertes alkotása a Magyarországra érkező menekültek sorsáról szól.

A Nyolcak nyomában a Szépművészeti Múzeum nagysikerű Nyolcak című kiállításához, a festőcsoport és a korszak bővebb megismertetése céljából készült, végigjárva a művészekhez köthető legfontosabb helyszíneket. A munka során az alkotók több olyan adatra, dokumentumra, sőt műtárgyra bukkantak, amelyek addig ismeretlenek voltak a kutatók előtt. A film áprilisban szerepel a Mediawave fesztivál versenyprogramjában is.

A 13. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon Szász János A nagy füzet című filmje kapta a legjobb film, Molnár Piroska révén a legjobb színésznő és a két fiatal főszereplő, Gyémánt András, valamint Gyémánt László révén a legjobb színész díját. A közönségdíjat a Deák Krisztina által rendezett Aglaja nyerte. A játékfilmes zsűri elnöke Csupó Gábor Amerikában alkotó animációs rendező, a dokumentumfilmes zsűrié pedig Kálmán Gábor rendező, a nemzetközi dokumentumfilmes társaság (International Documentary Association) egyik alapítója volt. 

A filmünnepet Bunyik Béla producer cége, a Bunyik Entertainment szervezte.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com