Hírek

A Mad Max – A harag útja folytatása kapcsán gőzerőkkel indult be az elméletgyár

Charlize Theron a Mad Max – A harag útjában

A Mad Max – A harag útja folytatása kapcsán George Miller rendező izgalmas beszélgetésbe ment bele. A kérdések kereszttüzében Furiosa imperátor alakja állt.

George Miller a Mad Max – A harag útja író-rendezője Furiosa jövőjével kapcsolatban nyilatkozott az elsősorban a filmek világával foglalkozó Happy Sad Confused podcastja során.

George Miller hatalmas energiákkal dolgozik a következő Mad Max filmen, ami A harag útja talán legemlékezetesebb figurájának, a Charlize Theron által alakított Furiosának a történetét bontja ki. A fő hangsúly pedig várhatóan a harcos imperátor fiatalkorán lesz.

Mad Ma - A harag útjaA Mad Max – A harag útja zárójelenetében a Sziklavár kapuihoz érve, a Hugh Keays-Byrne által alakított Halhatlan Joe holttestének bemutatása után, Max és a köré gyűlt csapat bebocsátást nyer. Nincs megfelelő hadállomány, sem másik vezető, aki szembe mehetne a nép akaratával.

A hatalmas fogaskerekek elkezdik felfelé húzni a liftre álló járművet, Halhatlan Joe korábbi ágyasaival együtt. Közben kinyílnak a vízcsapok, hogy ihasson a nép. Az idilli pillanatban Furiosa körülnéz. Max már nincs a kocsin. Lent távolodik a tömegben.

A folytatást illetően Miller szerint tulajdonképpen két lehetőség adott. Egyik egy utópia, ahol többek között mindenkinek jut elegendő víz. A másikkal kapcsolatban Joseph Campbell írót idézte a 75 éves rendező.

“Megszokott történet, hogy a ma hősei, a holnap türannoszaivá válnak.”

Ám azért úgy tűnik, hogy Miller nincs teljesen meggyőződve arról, hogy Furiosa Halhatlan Joe nyomdokaiba lépne. Bár az elképzelés mindenképpen új rétegeket adna hozzá a karakterhez.

Ám Furiosa alakjának kibontása előtt, Millernek még végig kell még vinnie 10 éve dédelgetett projektjét, a Three Thousand Years of Longing című filmet, ami azt jelenti, hogy a Mad Max következő felvonására még sokat kell várni.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com