Hírek

A magyar filmgyártás már újraindult: zajlik a Szia, Életem! forgatása

Fotó: Toroczkai Csaba

A fantasy elemekkel dúsított vígjáték főszereplője Thuróczy Szabolcs, aki egy furcsa történetben az apai léttel ismerkedik meg.

A karantén idejére leállt az összes magyarországi forgatás, ami az egész hazai filmipart megremegtette. Szerencsére a vírus hazai terjedésének lassulása lehetővé tette, hogy újrainduljanak a forgatások, miközben a világ döntő részén továbbra is romokban hever a filmgyártás. Míg a koprodukciók továbbra is megsínylik a helyzetet, a hazai projektek jobb helyzetbe kerültek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy gőzerővel zajlik a Szia, Életem! forgatása – tudtuk meg a film sajtóközleményéből.

A Rohonyi Gábor és Vékes Csaba társrendezésében megvalósuló vígjáték egy apáról szól, akinek váratlanul össze kell költöznie soha nem látott fiával.

A mágikus vonal a fiú fantáziája, amely a közös együttlét hatására nemcsak szárnyalni kezd, de meg is elevenedik újjáalakuló világukban.

„Szerencsére rengeteg időt töltök a fiaimmal, cserébe végtelenül zavarnak mindennemű munkában. Pont mint a Szia, Életem! történetének főhősét saját gyermeke – nyilatkozta a forgatókönyvért is felelős Vékes Csaba. Hozzátette: „erről a fárasztó, de csodálatos és végtelenül szórakoztató változásról szól a Szia, Életem! Egyszerre búcsúzunk attól, akik a szülővé válás előtt voltunk, és köszöntünk valami újat.”

A produkció 405 millió forintos állami támogatásból valósul meg, a bemutató dátuma egyelőre nem ismert.

Fotó: Toroczkai Csaba

Címkék
Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya