Hírek

A Mancs őrjárat is kelendőbbnek bizonyult Hugh Jackmannél

Óriásit bukott Hugh Jackman legújabb sci-fije, az Új múlt. Ráadásul az új bemutatók közül egyik se tudta ledönteni a csúcsról Ryan Reynolds legfrissebb sikerét.

68 milliós produkciós költség, és mindössze 2 milliós első hétvégés nyitóbevétel: az Új múltat a kritikusok már szétszedték, de ezúttal a közönség is cserben hagyta a projektet. A film noir műfaji jegyeket összevegyítő sci-fit Lisa Joy, a Westworld sorozat egyik alkotója írta és rendezte, és sajnos minden szempontból alulmúlta a várakozásokat. Az izgalmas, elárasztott Miami helyszínbe ültetett, emlékek felkutatásából összeálló nyomozás története eleve nagyon szűk réteget szólított meg a félresikerült marketingjével, de a gyenge bevételhez mindenképp hozzátesz, hogy a premierrel egyidőben streamingen is megjelent az alkotás.

Mancs őrjárat: A film

A Warner Bros. ugyanis a 2021-ben megjelenő filmjeit egyből elérhetővé az HBO Max platformon, ráadásul felár nélkül. Ez kényelmes lehet jó pár néző számára, de látványosan bukdácsolnak filmjeik a mozikasszáknál. Nemrég jelentettük, hogy mekkora bukta lett a The Suicide Squad is, annak második hétvégés bevétele még nagyobb katasztrófának minősült. Az HBO Max idén még olyan filmek bemutatójánál lesz döntő tényező, mint Clint Eastwood Cry Macho című drámája, James Wan új horrorja, az Eleven kór, valamint az idei messiásként várt Dűne.

A hétvégét az amerikai mozikasszáknál újból a Free Guy nyerte 18 millióval

– Ryan Reynolds vígjátékával kapcsolatban már a második részről mennek a híresztelések. Szintén dobogós lett, kicsivel lemaradva a Nickelodeon legkisebbeket megcélzó szenzációja, a Mancs őrjárat: A film, ami a kritikusoknál is pozitív benyomásokat tett. A film 13 milliót szerzett, és ugyancsak megjelent streamingen, nevezetesen a Paramount+ szolgáltatón. A felmérések szerint a filmre jegyet váltók 41%-a volt szülő, 47%-a pedig gyermek.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés