Hírek

A Marvel kinyírja Wolverine-t!

wolverineA népszerű karakter egy szeptemberben induló négy részes képregény-sorozatban leli halálát.

A Marvel Comics megerősítette, hogy majdnem 40 évvel azután, hogy 1974-ben A Hihetetlen Hulk egyik számában debütált, a Death of Wolverine című négyrészes kiadványban megölik a karaktert. A történetet Charles Soule írja, a rajzokat Steve McNiven készíti. Az viszont még nem egyértelmű, hogy a közjáték hogy fogja érinteni az X-Men filmeket, amelynek legújabb darabja (X-Men: Az eljövendő múlt napjai) a jövő hónapban kerül a közönség elé.

Az eseményeket a 3 Months to Live fogja felvezetni a nyáron, ahol Wolverine elveszti regenerálódó képességét, majd szeptember 3-24. között pedig a 4 részes Death of Wolverine zárja Logan élettörténetét. A Marvel vezető szerkesztője, Michael Marts elárulta, hogy Wolverine halálának ötlete a Marvel féléves összejövetelén került szóba, ahol az írók és szerkesztők összeülnek, hogy megvitassák a fő javaslatokat. „Az elmúlt időkben attól függetlenül, hogy kivel harcolt, Wolverine volt az örökös győztes. Most végül találkozik egy olyan ellenséggel, aki ellen nem győzhet, nem szállhat síkra. Mit jelenthet ez a karakternek, aki évszázados múlttal rendelkezik?” – tette fel a kérdést Marts.

hugh-jackman-the-wolverine

Charles Soule, aki viszonylag újnak számít a Marvel családban, mostanság a Thunderbolts és az Inhuman történeteken dolgozott. Egyúttal határozott véleménye van a karakterről: „A saját életére reflektál, ahogy a halálára is. Azt akartuk, hogy az olvasóban mindkét folyamat végbemenjen. Minden kiadványban egy külön aspektust mutatunk be, vagy egy másik lényeges vonást Wolverine-ről.” Soule hozzátette, hogy bár Logannek megmondják, ne vállaljon csatát, miután elveszítette gyógyuló képességét, Wolverine ha a saját útját járja, nem kerülheti el az erőszakot.

Bár sok képregényből ismerős lehet a fordulat, hogy a halála után ilyen-olyan módon visszatér egy-egy hős az életbe, az író kifejtette, Wolverine témáját a lezártság és a véglegesség szemszögéből közelítették meg: „Egy Wolverine nélküli világba fogunk belépni. Ez nemcsak a csapattársaira lesz hatással, de nagyban megváltoztatja a Marvel Univerzumot is. Remélem, miután az emberek elolvasták a történetet, úgy fogják érezni, hogy Wolverine hozzá méltó, igaz módon halt meg.”

Mint ismert, a Marvel mozifilmekben Hugh Jackman játssza a karaktert, aki a Wolverine 3-ban is Logan bőrébe bújhat, azonban a történetet kérdőjelek lengik körül, különösen azután, hogy Jackman márciusban lenyilatkozta: előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz új színészt keresni a szerepre. Így akár a Wolverine 3 is profitálhat a Death of Wolverine történéseiből, és elegánsan teheti parkolópályán kívülre Jackmant, és indíthat útjára egy rebootot.

wolverine2

dr. Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com