Hírek

A Marvelek rettentőt zuhant

A nézők, úgy tűnik, ezúttal valóban utálják a filmet: a pénztárca világosabban szavaz, mint az értékelések.

A Marvel legrosszabb nyitóhétvégéjén vagyunk túl ‒ írtuk a múlt héten a Marvelek c. film amerikai nyitányáról: „először 75-80 millió dolláros amerikai bevételt vártak, aztán a filmről terjengő rossz hírek (és a színészsztrájk) miatt leszállították a várakozást 60-65 millió dollárra, de a valóság ezt is alulmúlta: 47 milliót hozott a film az első hétvégéjén a hazai piacon”.

Akkor még lehetségesnek tűnt, hogy csak az előzetes nézői „goodwill” tűnt el, azaz a filmet előre övező várakozás és jóindulat keveréke (ami a Marvel filmjeire eddig oly jellemző volt); és hogy a nézők rájönnek az első hétvége után, hogy ez egy igenis nézhető produkció.

Nem így történt. A második hétvégére a Marvelek rettenetes zuhanást szenvedett el: még a gyenge első hétvégéhez képest is 78%-ot esett vissza (omlott össze…) a bevétele a második hétvégére (10,2 millió dollár a hazai piacon). Ez minden Marvel film között a legrosszabb második hétvégi érték. Sőt: a legcsúnyább visszaesés minden modern hollywoodi szuperhős-film között, az összes stúdiót beleértve ‒ írja a The Hollywood Reporter.

Egy újabb szög a képregényfilmes univerzum koporsójában (…) Lendületes, fogyasztható kalandfilmként még úgy ahogy működik, bár az univerzum 33. egész estés alkotásánál pont ez a baj: már nem lehet soha igazán önálló darabként tekinteni rá. Ha nem tart a néző lépést, nem fogja érteni a részleteket és az összefüggéseket, sőt, komplett karakterek háttérsztorijából és motivációjából marad ki” ‒ írtuk a filmről.

A hétvégét egyébként Az éhezők viadala-prequel, az Énekesmadarak és kígyók balladája nyerte (44 millió dollár a hazai piacon, összesen 98,5 millió dollár globálisan); a második helyezett a Trollok: együtt a banda (30,6 millió dollár Amerikában).

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!