Hírek

A másodkorban játszódik A Gyűrűk Ura sorozat

A Gyűrűk Ura (2001-2003)

Az Amazon Twitteren jelentette be Peter Jackson klasszikus trilógiájából készült előzménysorozatának újabb részletét. „Welcome to the Second Age” – így jelentkeztek be az alkotók.

Merthogy ez már biztosnak tűnik: az Amazon korábban bejelentett sorozata teljes egészében Középfölde másodkorában lesz – közölte a Comingsoon. A mitológiát részletesen ismerők jól tudják, hogy Peter Jackson trilógiájának első része, A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége a harmadkor végén játszódik, amely önmagában majdnem 3500 évig tartott. Ez a hosszú korszak pedig rengeteg témával szolgál: többek között Sauron bukását, a gyűrű keletkezését és a gyűrűlidércek megjelenését is a képernyőre lehet így vinni.

Az Amazon csütörtökön megjelentetett Twitter bejegyzésében rántja le a leplet az újabb részletekről. A tavaly novemberi hírek még kérdésesek voltak a témát illetően, de a csütörtökön közzétett Twitter poszt óta tudjuk biztosan, hogy előzménytörténetről lesz szó.

Forrás: Twitter / The Lord of the Rings on Prime

A térképen feltűnik Númenor szigete is, amin az emberek éltek egészen a sziget elsüllyedéséig. Tolkien mitológiája szerint ugyanis Númenor királya rabolta el Sauront, aki fokozatosan belülről rontotta meg a királyságot. Végül Eru mentette meg a szigetet Sauron tervétől, a teljes pusztulástól.

Hogy pontosan miről fog szólni a sorozat? A fenti találgatásokon túl egyelőre nem tudunk többet. Az már azonban biztos, hogy a showrunner JD Payne és Patrick McKay lesz, akik a Star Trek negyedik részének forgatókönyvével készülnének, amiből a Gamestar értesülései szerint nem lesz semmi. Ugyanők dolgoznak továbbá a Dwayne Johnson és Emily Blunt főszereplésével készülő Jungle Cruise-on, és csak utána kezdenek bele a Gyűrűk ura sorozatba. A várhatóan 500 millió dollárba kerülő sorozat megjelenése tehát 2021-re tehető.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..